Kombi z gazem od 6 do 8 tys

07 Lut 2014, 10:31

Witam. Zastanawiam się nad pierwszym autem, najchętniej kombi i koniecznie z gazem (albo droższy już z instalacją albo tańszy do zagazowania). Moim marzeniem jest mazda 6, ale już oprzytomniałem, że to nie na moją kieszeń póki co.

Dlatego prosiłbym o polecenie jakiegoś konkretnego auta spełniającego powyższe wymagania (kombi i lpg).

Preferowane autka to Focus, Astra, w ostateczności Mondeo (średnio mi sie podobają), a także rozważę inne marki.

Jeśli nie znajdę nic godnego uwagi, to kupię zagazowanego Lanosa i pal licho marzenia o wyprawie kombi na wakacje ;p. A reszta kasy zostanie. Ale nie ukrywam, że bardzo chciałbym kombi.
Guil
Nowicjusz

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6 16V 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

07 Lut 2014, 14:29

Więc tak. Na Focusa przynajmniej 8k i do tego kiepsko znosi gaz. Na Mondeo Mk2 budżet okej ale na MK3 już nie wystarczy do tego również kiepsko znosi gaz więc Fordy bym odpuścił. Astra II dobrze znosi gaz ale ten budżet taki na styk bo trzeba mieć 8k, może za 7,5 coś wyrwiesz. Ode mnie Toyota Avensis I oraz Corolla E11.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Lut 2014, 22:01

Może Renault Launga I?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lut 2014, 01:35

Hm, inne źródła polecają mi Astrę, coś się musi dać wyłapać do 8 k
Guil
Nowicjusz

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6 16V 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

08 Lut 2014, 08:21

Tylko że taką Lagune szybciej znajdziesz w ładnym stanie i z bogatym wyposażeniem,nawet kasa na naprawy czy jakieś ładne alu zostanie a w Astrze wszystko będzie na styk.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...
    Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...