Komfort i moc do 30k zł

06 Gru 2019, 20:11

Witajcie , zwracam się do Was z prośbą o poradę i pomoc w wyborze samochodu używanego . Przyszedł czas na zmianę i postanowiłem przesiąść się z mojej vectry do czegoś nowszego . Jak już wspomniałem mój budżet na samochód to 30 tysięcy złotych , szukam czegoś komfortowego , przestronnego a jednocześnie w miarę zrywnego (min.160 KM). Nie mam zbytnio preferencji dotyczących marki auta i nadwozia , aczkolwiek skłaniałbym się ku sedanom (ew. kombi) . Zależy mi żeby samochód miał benzynowy silnik gdyż moje roczne przebiegi nie są zbyt duże (14-16k). Przeglądając samochody na portalach ogłoszeniowych ciężko się na cokolwiek zdecydować ze względu na niewielką liczbę aut z sensownym silnikiem benzynowym w tym budżecie w przeciwieństwie do ogromnej ilości diesli. Mam straszny mętlik w głowie. Piszę ponieważ chciałem prosić was o poradę i sugestie jakim samochodem warto się zainteresować :?: :?:
Paweł83
Początkujący

07 Gru 2019, 00:28

To tak na szybko zerknij co Ci się podoba:
Audi A4 B7 1.8T
Ford Mondeo MK4 2.3/2.5T
Honda Accord VII 2.4
Mazda 6 II 2.5
Renault Laguna III 2.0T
Seat Exeo 1.8T
Volvo S60 2.4 T5
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

07 Gru 2019, 18:16

No więc tak , z modeli które podałeś najbardziej wpadł mi w oko Ford mondeo mk4 lecz z tego co zauważyłem bardzo ciężko znaleźć egzemplarz z tym silnikiem . Co sądzisz o motorze 1.6 t 160 km ? Na drugim miejscu jest Mazda 6 aczkolwiek z tego co się dowiedziałem ma problemy z korozją , czy to prawda i czy jest to na poziomie pierwszej generacji mazdy 6 ? Jeśli chodzi o Renault laguna 3 to w grę wchodzi tylko kombi ponieważ sedan kompletnie mi się nie podoba . Jest jedno "ale" , w moim budżecie nie znalazłem kombi z silnikiem 2.0 t .
Paweł83
Początkujący

08 Gru 2019, 01:02

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem skąd jesteś, ale trochę tych ogłoszeń jest. Polecam Ci grupę na facebooku z Laguny, tam może coś znajdziesz. :)
Tcep
Nowicjusz

08 Gru 2019, 11:14

Paweł83 napisał(a):Na drugim miejscu jest Mazda 6 aczkolwiek z tego co się dowiedziałem ma problemy z korozją , czy to prawda i czy jest to na poziomie pierwszej generacji mazdy 6 ?

Nie jest to prawda, miewam Mazdy 6 lepsze blacharsko niż Audi.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie