REKLAMA
Witam,
tak jak w opisie, szukam taniego w ekspoatacji auta do 15.000 zł, licząc koszt zakupu, dodatkowe 2-3 tysiące na ubezpieczenie itd się znajdą.
Do tej pory jeździłem astrą II 1.6 lpg, która była mało awaryjna, tania w utrzymaniu i wiele rzeczy mimo braku umiejętności szło zrobić samemu.
Teraz chciałbym znaleźć tak samo mało awaryjne auto, jedyne co to chciałbym aby było to większe auto, kombi albo minivan, ewentualnie jakiś duży hatchback.
Najlepiej jakby auto miało zamontowaną instalację LPG albo posiadało silnik benzynowy który LPG dobrze znosi. Roczny przebieg wyniesie jakieś 12.000 km lub więcej. Cykl mieszany, powiedzmy że 60 % miasto a 40 % trasa.
Nie zależy mi bardzo na jakimś mega wyposażeniu ani turbo osiągach, więc pojemność do 2.0 myślę że by wystarczyła.
Do tej pory wytypowałem kilka aut spośród których mam zamiar wybrać jedno i rozpocząć poszukiwania.
Skoda Octavia I lub II 1.6 MPI - i tutaj pojawia się spory dylemat, gdyż Octavię II kupiłbym z rocznika ok 2005, natomiast Octavię I nawet z 2010 roku, niestety, mimo tego że nie zależy mi na wyposażeniu, to środek auta wygląda archaicznie.
Kolejne pomysły to:
-Opel Meriva
-Opel Vectra
-Ford Focus II
-Toyota Corolla E12
Proszę podpowiedzcie mi który z tych samochodów byłby najlepszą opcją oraz spośród czego miałbym największy wybór już szukając, dziękuję bardzo.