Komfortowe auto za 60k

24 Sie 2023, 18:50

Hej,
Chciałbym kupić jakieś komfortowe kombi rocznik 2014 - 2018. Zależy mi na miękkim zawieszeniu. Zamierzam robić rocznie około 15k km. Krótkie dystanse po mieście i raz w tyg trasa 150km. Domyślam się, że muszę rozglądać się za benzyniakami, a samochody, które brałem pod uwagę czyli Citroen C5 czy Peugeot 508 raczej słyną z diesli.

Czy można rozważyć w tych autach benzyniaki?
Czy takie dystanse przekreślają diesle?
Moglibyście coś dobrego zaproponować?

Będę wdzięczny za pomoc.
klop92
Nowicjusz

24 Sie 2023, 23:38

klop92 napisał(a):Citroen C5 czy Peugeot 508 raczej słyną z diesli.

tak
klop92 napisał(a):Czy można rozważyć w tych autach benzyniaki?

nie
klop92 napisał(a):Czy takie dystanse przekreślają diesle?

nie

klop92 napisał(a):czyli Citroen C5 czy Peugeot 508 raczej słyną z diesli.

ale tylko te do 2014 roku
te z Blue , i wtryskami Delphi raczej odpuścić, stare jeżdżą bez większych probemów

ja robię dieslem od 15 lat taki dystans i zero problemów
klop92 napisał(a):Moglibyście coś dobrego zaproponować?

chcesz benzynę to wolnossąca japonia toyota, honda, opcjonalnie mazda i będziesz jeździł :lol:
toyman40
Stały forumowicz

25 Sie 2023, 02:00

Aż tak źle z tymi wersjami po 2014?
Kurczę, myślałem też o japońcach - toyocie przede wszystkim, ale większą miałem nadzieję na te francuzy. Porównując fotele, zawieszenie to taka do bólu poprawna toyota trochę też nudna jest.
klop92
Nowicjusz

25 Sie 2023, 13:04

klop92 napisał(a):Porównując fotele, zawieszenie to taka do bólu poprawna toyota trochę też nudna jest.
No zawsze możesz sobie ją wyciszyć dodatkowo i zabezpieczyć bo z tym jest kiepsko, więc jest co robić :mrgreen:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...