REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To, że Fiat ma reputację (w Polsce taką) to tylko dlatego, że dawno temu jakością nie powalali.
Joter napisał(a):To, że Fiat ma reputację (w Polsce taką) to tylko dlatego, że dawno temu jakością nie powalali.
Fiat ma taką reputację nie tylko w Polsce. Spytaj Włocha o marki samochodów. Fiat to jest dojazdówka dla plebsu te wszystkie Cienkusie, Punta i takie tam. Raz na dekadę uda im się zrobić autko. W większych nie mają doświadczenia. Jaką dasz gwarancję, że Croma starczy na 10 lat gdy nie potrafią porządnie zrobić małego auta??
No, ale jak ktoś chce to proszę brać Cromę. Ja bym się w takie auto nie pchał. Chyba, ze posmakować na dwa trzy lata i puścić dalej.
Za 10 lat nie wiadomo ile zostanie z tej rzekomej świetności Cromy, ani nie wiadomo po ile będzie to auto stało?
Jeśli ktoś kupuje auto na dłuższy okres to albo stawia na sprawdzone marki albo bawi się w loterię. Owszem będzie miał młodsze auto, ale na własne ryzyko. Co do części to tanie są do popularnych wozideł, a Croma już taka popularna nie jest więc części wcale tanie nie muszą być.
Inna sprawa, że dzisiaj trudno zgadnąć ile zostało w autach ze starej świetności. Napakowane elektroniką po mezaliansach z innymi markami nawet renomowane firmy już nie są tak nieawaryjne jak legenda za nimi chodzi.
Master One szuka używki na dłuższy okres i tu sprawa jest prosta, a wybór nalezy do niego powtórzę albo niemiec - golas albo podstarzały japoniec albo całkiem nowe auto o gorszej reputacji.
Nie wierzę, ze tradelux nie poleca swojego pełgełota
tradelux napisał(a):Do tego wypisujesz o Cinqusiu, Punciaku itd... Człowieku zastanów się jaki segment poruszyłeś. Były to auta z założenia jak najtańsze, dla jak uboższej warstwy społeczeństwa lub na start.
matttias1234 napisał(a):a słyszałem też coś o zawarciu jakiejś umowy czy kontraktu BMW z Fiatem.czytałem artykuł i jego autor zadal na końcu ciekawe pytanie " czy to oznacze ze wkrótce nowe BMW będą jeździć na podzespołach fiata? "