Szybki samochód

20 Lut 2009, 20:57

Witam, właśnie stanąłem przed wyborem mojego pierwszego samochodu, jako że jestem młody pragnę czegoś szybkiego (najlepiej bardzo... :D ) i nie tuzinkowego. Planuje na niego wydać mniej wiecej 450.000zł ewentualnie troche więcej. Myśle że w tej cenie jest już w czym wybierać, spalanie i koszty eksplatacyjne nie grają roli.
Pozdrawiam
noname1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 21:10

Hehehe.. niezbyt udana prowokacja :shock: :shock: ale z ciekawości sprawdziłem i wybrałem:

Szybki samochód

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niemniej: młody + pierwszy samochód + 450k zł = nie trzyma się kupy.
Inna opcja że jeśli się trzyma kupy to nie ma szans żebyś umiał nim jeździć..

Pozdro :lol: :lol: :lol: :lol:
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

20 Lut 2009, 21:17

Jakby to powiedzieć..mam hojnego ojca, a jeździć umiem i bynajmniej nie zamierzam zbytnio szarżować, a ten viper średnio mi sie podoba :(
noname1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 21:21

Audi S5
Audi R8
Mercedes C65 AMG
Mercedes SL65 AMG
BMW M3
BMW M6
Nissan Skyline GT

Za tą cenę takie znajdziesz.
Whitearmy00
Nowicjusz

Miejscowość: jest BMW ?

20 Lut 2009, 21:23

jak by to powiedzieć... idź na forum onetu i tam sie popytaj tam znajdziesz wiele osób w twoim wieku, napewno ci dobrze doradzą. 8) 8) 8) 8)
pozdro :)
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

20 Lut 2009, 21:23

noname1 napisał(a):Jakby to powiedzieć..mam hojnego ojca, a jeździć umiem i bynajmniej nie zamierzam zbytnio szarżować, a ten viper średnio mi sie podoba :(

Umiesz jeździć? A po czym wnosisz?

Czym jeździłeś, ile i jak?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automaster Show 2013 / relacja
    Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...

20 Lut 2009, 21:24

Myślełem że sie ferie już skończyły.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lut 2009, 21:27

qki007 napisał(a):
noname1 napisał(a):Jakby to powiedzieć..mam hojnego ojca, a jeździć umiem i bynajmniej nie zamierzam zbytnio szarżować, a ten viper średnio mi sie podoba :(

Umiesz jeździć? A po czym wnosisz?

Czym jeździłeś, ile i jak?

Czym jeździłem? Land crusierem, Nissanem 350Z, pare razy miałem okazje sie przejechać cayenem turbo. Nie wiem czemu traktujecie mnie jak nie wiadomo jakiego gówniarza, to źle że mam za co i chce kupić sobie jakiś sensowny samochód? A po czym wniosuje że umiem jeździć? Przejechałem bezwypadkowo ponad 150000km.
Pozdrawiam
noname1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 21:31

No to dobrze jak masz te prawie pół miliona zł to możesz mieć praktycznie każde auto i to nowe więc nie masz sie co radzić, a jak chcesz poszpanować to idź na onet.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lut 2009, 21:32

noname1 napisał(a):Czym jeździłem? Land crusierem, Nissanem 350Z, pare razy miałem okazje sie przejechać cayenem turbo. Nie wiem czemu traktujecie mnie jak nie wiadomo jakiego gówniarza, to źle że mam za co i chce kupić sobie jakiś sensowny samochód? A po czym wniosuje że umiem jeździć? Przejechałem bezwypadkowo ponad 150000km.
Pozdrawiam

Że tyle przejechałeś nie znaczy że umiesz jeździć, tym bardziej tylnonapędowym z dużą mocą.

A czego Cię tak traktujemy... zgadnij :D. A nick też masz fajny ;).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

20 Lut 2009, 21:34

Volvo napisał(a):No to dobrze jak masz te prawie pół miliona zł to możesz mieć praktycznie każde auto i to nowe więc nie masz sie co radzić, a jak chcesz poszpanować to idź na onet.

Nie chce szpanować, wiem że to kupa kasy i nie chce ich zmarnować, bo wiem ile trzeba pracy żeby tyle zarobić. Nie mam kompletnie pomysłu co kupić. Zastanawiam sie albo nad cayenem turbo (jeździłem i fajnie, poza tym lubie większe samochody) albo M5. Co myślicie? Czy może jeszcze coś innego?
noname1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 21:56

Coś co ci sie spodoba, będzie w tej cenie(ale stać cie prawie na wszystko) i szukaj raczej aut z napędem na 4 koła, bo tylnonapędówką sie zabijesz :shock: Jeśli naprawdę sie o to pytasz, to z chęcia przyjme nawet 2k zł :shock: Gdybym miał taki budżet na auto :shock:
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

20 Lut 2009, 22:03

Boss napisał(a):Coś co ci sie spodoba, będzie w tej cenie(ale stać cie prawie na wszystko) i szukaj raczej aut z napędem na 4 koła, bo tylnonapędówką sie zabijesz :shock: Jeśli naprawdę sie o to pytasz, to z chęcia przyjme nawet 2k zł :shock: Gdybym miał taki budżet na auto :shock:

Czyli cayenne będzie dobry? W sumie nie jestem do końca przekonany czy warto wydawać tyle kasy na samochód... Jaka byłaby utrata wartości tak mniej wiecej? W sumie nie chciałbym nic snobistycznego typu S klasa. Chce coś wygodnego, szybkiego, bezpiecznego. Powiem wam, że dylemat mam nieziemski co kupić...;/
noname1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 22:13

jeżeli masz tyle kasy i
tatuś jest hojny to po cholere ci wiedziec ile utraci na wartosci
teraz se zastanawiasz czy warto pchac to w auto ty ty sam nie wiesz czego chcesz
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

20 Lut 2009, 22:14

powiem tak jesli naprawde masz okazje wydac tyle kasy na auto to poaptrz najpierw na ansze drogi zeby autko niezawisło gdzies czy zawieszenia delikatnego nei miało :P moze nowy

Ford Mustang Shelby GT500.
jesli cos z 4x4 ja bym kupił nowego DODGE RAM :D krowa :D ale jaka moc :D z silnikiem jakims HEMI

a do szpanu bym wział sobie starszy samochód do odrestaurowania powiedzmy DODGE CHALLENGER :D

ale to na moje budrzety marzenia ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk