REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tradelux napisał(a):Należy porównywać auto z danego segmentu, a nie cały koncern. Są przypadki, że dane auto spisuje się rewelacyjnie, a pozostałe produkty firmy są bardzo awaryjne, zawodne i ogólnie dno.
tradelux napisał(a):Co do usterkowości to mam zaczerpnięte info bezpośrednio z Fiata w Tychach z serwisu oraz z bardzo dużego serwisu Boscha.
tradelux napisał(a):Auto nie jest popularne w Polsce, bo tacy jak Ty szydzą ze znaczka Fiata i są w błędzie, że to dalej tani szmelc. O dostęp części też się nie mart bo jest tego sporo, a części nie są dostępne tylko dla Cromy, tylko dla całego koncernu, do którego należy Fiat. Gdybyś nie wiedział sporo części znajdziesz też np. w AR, Lanci
tradelux napisał(a):Mówisz o autach, które są X lat na rynku i o nich wszystko wiadomo... Jasne bo taka B7,B6 z B5 ma tak dużo wspólnego, że normalnie masakra.
tradelux napisał(a):Śmieszą mnie takie wypowiedzi: wpadnie, wszystko skrytykuje, nie podając sensownej odpowiedzi i argumentów i tyle...
Na tym moglibyśmy zakończyc dyskusję. Przynajmniej ja nie mam ochoty ciagnąć tematu. Ten odsyłacz wszystko wyjaśnia. Nie masz zielonego pojęcia w jaki sposób sie dobiera flote aut do firmy, jakimi kieruje się kryteriami i na jak długo sie kupuje te auta. Równie dobrze możesz udowodnić, że skoro w Polsce w firmach jeżdżą głównie Fiaty to są to lepsze auta niż VW, Audi, czy Honda. :rotfl:tradelux napisał(a):Do Twojej wiadomości: [link do Onet wygasł]
Hmm jak to jest, że niemiecka firma rezygnuje z super, hiper, najlpeszych, odlotowych niemieckich produktów na rzecz koreańczyków?
Joter napisał(a):Master_one
Oczywiście, ze jest coś warte. To niezłe autko, które dostaje sporo pochwał, bo w swojej kategorii bije rywali ceną i wyposażeniem. Jednak w kontekście użytkowania przez 10 lat jest zagadka, bo nie wiadomo jak się będzie zużywała. Biorąc na 2-3 lata warto się pokusić na auto z kijaW twoim budżecie kupisz auto roczne dwuletnie, ale czy to twój segment?
Czemu nie Mazda?? W końcu z początkowych typów ten wyglądał bardzo sensownie. Do tej pory Mazda to raczej benzyna, bo diesel był głośny, ale w tych nowszych to nie wiem jak jest.