Komfortowe oraz jak najoszczędniejsze autko do 40 tys zł

08 Mar 2009, 21:40

Bo juz ktos sprzeda auto, ktore nowe kosztuje duzo ponad 100tys za 40tys bo ma 150tys przebiegu...
Rewelacyjne myslenie Polaka. nie stac mnie to nie szukam takiego auta.

O co z tym chodzi, bo nie rozumiem :P
Hmm poprostu mi się wydaje że 44 tysiące za tego saaba to troche za dużo. Mazde też cięzko dostać jakąś sensowną do 40 tysięcy:P
Co do volvo hmm jako ich wygląd mi sie nie podoba i mają za duże silniki więcej jak 2000cm odpada.
Ostatnio edytowany przez Master_one, 08 Mar 2009, 21:45, edytowano w sumie 1 raz
Master_one
Początkujący

08 Mar 2009, 21:44

chodziło o to że nikt tak mocno nie opuszcza ceny w kilku letnim samochodzie tylko dlatego że ma on przejechane sporo kilometrów
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

08 Mar 2009, 23:00

Do tego nie wiem jeszcze w czym jest roznica miedzy 110, a 150tys km na liczniku? Ze mniej ladniej wyglada lub przed sasiadem czy kolega bedzie wiekszy szpan?
Latwiej napewno znalezc ladnego i zadbanego z przebiegiem 150tys, niz ponizej 100.
Przebiegiem sie nie jezdzi,a stanem technicznym. Jak jest zadbane to nie wazne czy ma 80 czy 130tys km. Silnik diesla i tak ma duzo wieksza zywotnosc. Dwa obecnie jezdzi sie znacznie wiecej na trasach niz dawniej.
Wiec taki z przebiegiem 150tys byl wiecej uzywany na trasach wiec lepiej niz jakis z przebiegiem 30tys po miescie...
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Mar 2009, 23:03

Ciekawe, że jak samochód ma mały przebieg to cena 20% wyższa, a jak ma duży przebieg to cena standardowa i każdy mówi, że za przebieg się nie opuszcza z ceny, ale podwyższać cenę można. Bardzo ciekawe naprawdę bardzo.
Zastanawiam się jeszcze nad tym autkiem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nie wiem tylko czy jest opłacalne i czy nie był walony :P

P.s Co myślicie o renówkach ? Dobre są czy nadal to są francuskie śmiecie ?
Master_one
Początkujący

09 Mar 2009, 05:40

Byla bita z przodu -> spasowanie maski, swiatel, zderzaka (nieasymetryczne szpary, gdzie z lewej strony jest o dobry 1cm wieksza).
Do tego roznica w lakierze i widoczne szpachlowanie:)
Na 99% strzelone 2 poduchy byly, (kiepsko widac poduszke od pasazera, bo swieci slonce).

Jak chodzi tylko o bezwypadkowosc to zerkaj na www.bezwypadkowe.net

Laguna II jest ok, ale po FL od 2005 roku
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Mar 2009, 09:53

Hmm a Renault Megan II lub Thalia diesel ?
Generalnie zastanawiam się nad tymi dwoma francuzami oraz saabem 93 lub mazdą 6. Najpierw chciałbym poznać opinię na temat tych dwóch renówek. Jeśli one się nie nadają mówiąc wprost to będę się zastanawiał tylko nad mazdą 6 2,0 benzyna(maks przebieg 100 tysięcy) bądź saabem 93 diesel 1.9 (maks przebieg 150 tysięcy).
Master_one
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...

09 Mar 2009, 11:27

Hmm nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi odnośnie jakości i niezawodności tych 2 renówek. Chodzi oczywiście o to nowe Megan II oraz Thalie z roczników około 2006 lub nowszą.
Master_one
Początkujący

09 Mar 2009, 13:54

Master_one napisał(a):Hmm nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi odnośnie jakości i niezawodności tych 2 renówek. Chodzi oczywiście o to nowe Megan II oraz Thalie z roczników około 2006 lub nowszą.

expert od renówek miał dzisiaj do południa wolne. Zapytaj jutro :P

Thalia?? To może Logan, za te pieniądze będzie nówka :lol:
Joter
Aktywny

09 Mar 2009, 14:23

Hmm hehe nie logana nie chce dziękuje bardzo :P to jest niby tanie auto, ale znając życie złom, a do tego brzydki ;/. Także dacia odpada kompletnie. Jeśli te dwie renówki są kiepskie to zostaje przy dywagacjach między saabem 93, a mazdą 6.
Master_one
Początkujący

10 Mar 2009, 17:21

ZMój kumpel kupił sobie własnie megankę. Wcześniej przekonywał mnie do laguny dwójki, ale włąsnie z roczników 2004 i młodsze. Wcześniej francuzi mieli sporo problemów z elektroniką.

Thalie sobie odpuść
Joter
Aktywny

10 Mar 2009, 17:27

Ok to zostaje megan 2 warte uwagi czy też złom ;>
Master_one
Początkujący

10 Mar 2009, 23:07

Dobra koniec dywagacji na temat francuskich aut. Zdecydowałem się wybierać tylko z pośród 4 aut. Otóż zastanawiam się między mazdą 3, mazdą 6, saabem 93 diesel oraz volvo S40 diesel, autko ma być niezawodne technicznie, ekonomiczne oraz blacha musi być najwyższej jakości żebym po 10-15 latach nie musiał się martwić rdzą. Przebieg może być powyżej 100 000km jeśli chodzi o diesla, benzyna poniżej 100 000km. Saab i volvo interesują mnie w dieslu natomiast mazdy w benzynie 2,0.
Pytanie, który wybrać, i który spełni moje wymagania względem niezawodności ekonomii oraz najwyższej jakości. Dobrze by też było żeby miał dobre wyposażenie.
Master_one
Początkujący

10 Mar 2009, 23:41

To Ty chcesz jeździć jednym autem 10-15lat ? :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Mar 2009, 23:45

Być może ja nie lubię zmieniać aut za często, a po 3-4 latach ono straci tyle na wartości, że sprzedaż raczej nie będzie opłacalna. Dlatego też musi być na tyle dobrej jakości żeby wytrzymało bez grama rdzy 15 lat. Generalnie dla mnie samochód to środek lokomocji, którego nie lubię za często zmieniać i ma być niezawodny i wygodny skoro zarobić się na nim nie da :P
Wybór ma być tylko spośród tych 4 marek. Myślę, że wszystkie one spełniają moje kryteria pytanie, który z nich wybrać :P
Master_one
Początkujący

11 Mar 2009, 09:27

Hmm nikt nie jest w stanie mi doradzić odnośnie wyboru spośród tych 4 marek. Podpowiedzieć, który z nich jest najtrwalszy, najbardziej ekonomiczny, niezawodny i o najlepszej jakości karoserii ?
Dodam, że jeśli chodzi o stylistykę wnętrza to bardzo podoba mi się mazda 3. Mazda 6 trochę mniej natomiast saab i volvo mają bardzo surowa stylistykę wnętrza co akurat mnie do gustu nie przypadło. Najważniejsze jednak są te 4 czynniki, które podałem.
Master_one
Początkujący