Komfortowe oraz jak najoszczędniejsze autko do 40 tys zł

12 Mar 2009, 21:41

8 lat to mało :P nawet skoda daje 10 :P skoro ten fiat ma długie lata jeździć bez rdzy to przydało by sie z 12 lat na blachy.
Co myślicie o tym:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może być czy nie warto ;>
Master_one
Początkujący

12 Mar 2009, 21:42

ale nie jest powiedziane ze mija 8 lat i na drugi dzien samochod odrazu rdzewieje.no nie wiem jak uwazasz.decyzja nalezy do ciebie.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

12 Mar 2009, 21:54

No nie, ale wiadomo ile ponad te 8 lat wytrzyma ;/. Podwozie też jest ocynkowane lub zabezpieczone ;>
Master_one
Początkujący

12 Mar 2009, 21:58

z tego co wiem to podwozia sie nie ocynkowuje w samochodach,poprawcie mnie jesli sie myle.
matttias1234
Zaawansowany

12 Mar 2009, 22:58

Być może akurat na tym się nie znam :P, ale z tego co wiem podwozie jest zabezpieczane przed rdzą :P Przynajmniej w mazdach tak jest :P
Co z tym fiacikiem co do niego link dałem?Dobrze wygląda? Nie wygląda na walony czy coś? Ile może być wart? Za ile warto go kupić?
Master_one
Początkujący

13 Mar 2009, 00:46

Jakoś dziwnie drzwi z tyłu odstają i z przodu zderzak z maską trochę źle spasowany.
Jak chcesz mieć dużo gwarancji to sobie kup Kia...
Croma ma dużo lepsze wykonanie niż inne niemieckie samochody. Obecnie każde auto ma blachę ocynk (nie licząc Taty itp.), więc nie ma co sprawdzać. Podwozie jest konserwowane, a nie ocynkowane ;)
Fiacik spokojnie pociągnie przez 8-10lat (chociaż nie wierzę, że nie wymienisz po 4-6latach auta na nowe...)
Każdemu z czasem się nudzi własne auto :P
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kolejny krok w stronę jazdy autonomicznej
    Nie jest tajemnicą, że Toyota intensywnie pracuje nad technologią jazdy autonomicznej. Japoński koncern jest bardzo blisko wprowadzenia nowego układu zautomatyzowanej jazdy do aut produkcyjnych. Mowa o systemie Teammate, ...

13 Mar 2009, 08:50

Nie chodzi o nudę tylko o brak funduszy przez długi czas na wymianę auta ;/. Mieszkania też nie tania sprawa :P. Kupiłbym accorda, ale one nie palą mało jak to hondy i drogie są skubane. Jeśli ta croma jest dobrze wykonana to chyba się na nią zdecyduje auto co prawda nie wygląda ładnie z zewnątrz, ale w środku jest ok jeśli wykonanie porządne i wytrzyma więcej niż 10 lat bez rdzy i psucia się to chyba się na niego zdecyduje :)
Warto brać tą cromę w dieslu?Nie będzie się sypała czy coś ?
Hmm, a ten nie jest jakiś bity czy coś ?Wygląda dobrze ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy jednak wygląda na jakiś walony czy kombinowany?
Opłaca się go brać ? Ile może być wart?
Master_one
Początkujący

13 Mar 2009, 15:46

te drzwi lewe tylnie nie wiem czy nie odstaja.ale musiałbys zobaczyc go na wlasne oczy wtedy bys stwierdzi czy nie jest po dzwonie.
matttias1234
Zaawansowany

13 Mar 2009, 17:43

Odstające drzwi, źle spasowany błotnik.
Osobiście z wielkopolski nic bym nie kupował :D
Z Cromy będziesz zadowolony. Bardzo fajne, nowoczesne auto i połączenie combika z dużym hatchbackiem :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Mar 2009, 21:10

Teraz pytanie gdzie szukać takiego naprawdę bezwypadkowego i z full wyposażeniem :P
Master_one
Początkujący

14 Mar 2009, 09:10

Za 42tys moglem miec ostatnio z konca 2006r na full opcji z przebiegiem 70tys i potwierdzonym bezwypadkowym stanem :)
Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i szukac - przy obecnym zalewie szrotow musisz liczyc sie z poszukiwaniami 2-4miesiecznymi :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 10:38

No niewiem, ja jeździłem Cromą 7k przebiego i w zawieszeniu już coś stukało...
Może jechałem jakimś trefnym egzemplarzem... A pozatym to super autko, o naprawde bardzo ładnej lini nadwozia...
W jakimś programie przedstawiali go jako VW Rome i na końcu powiedzieli, że wszystko było by super gdyby nie to że to.... Fiat.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

14 Mar 2009, 10:51

no i co z tego że to fiat.ludzie czasu maluchów sie skończyły. wszyscy idą do przodu wraz z postępem technologii.gdyby tak sie nie działo to nikt nie kupował by fiatów a firma dawno by splajtowała.kazdy walczy o klienta, a czym walczy??swoimi samochodami.wiec robia dobre samochody.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 12:11

Kupuj audi a4/a6, za 40 tys kupisz ładny wóż i będziesz jeździł aż ci się znudzi! Polecam diesel 130 KM w a4. Buta ma jak nie wiem a spalanie bardzo przyjemne. Przebieg 150 tys to nic dla tego wozu, także się nie bój. Ewentualnie jakaś BMW serii 3 jak wolisz agresywne wozy. Jak na lata wóz to nie kupuj fiata. Niemieckie wozy nie tracą na wartości jak fiat czy francuskie auta i to zupełnie inna półka. Ewentualnie Toyota Avensis jak wolisz azjatyckie wozy ale polecam a4 lub bmw 3.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

14 Mar 2009, 15:00

do tej kwoty spokojnie byś znalazł bmw e46 320.spalanie nie jest duze.jest to silnik 2.0 diesel.
matttias1234
Zaawansowany