Komfortowy, mocny sedan do 20tys.

28 Maj 2016, 13:24

W najblizszym tygodniu, moze dwoch planuje kupic samochod. Rozgladalem sie troche po internecie i po przeczytaniu kilkunastu artykulow postanowilem zalozyc temat, sprecyzowac swoje wymagania i zwrocic sie do was o male porady. A wiec, szukam sedana, chociaz nie wyklucze ladnego kombi lub przestrzennego coupe. Liczy sie dla mnie komfort ( zadnego trzeszczacego plastiku) moc i koszty napraw, ktore nie beda az tak wysokie jak to jest w przypadku merc s klasy, czy bmw serii 7.

Ostatnio w oko wpadly mi modele Volvo s60, Bmw e39, Saab 93 i Audi a6. Co do tych modeli to interesuja mnie wersje 200+ KM. Niedawno sprzedalem bmw e46 320ci 170km wiec szukam czegos bardziej przestronnego/wiekszego a co za tym idzie z wieksza moca pod maska, zeby nie stracic na przyspieszeniu. Co myslicie o wymienionych przeze mnie modelach? Czy jest cos jeszcze na co warto zwrocic uwage?

Dzieki, pozdrawiam :ok:
shopa
Obserwowany

Auto: bmw

28 Maj 2016, 13:35

shopa napisał(a):( zadnego trzeszczacego plastiku)

To z SAABem 9-3 może być różnie, bo czasami ludzie narzekają właśnie na jakość wykończenia wnętrza.
misiekmr
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna

28 Maj 2016, 13:46

Lancia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

MB C-klasa

Aby ałdi jechało z tymi 200+ to musiałbyś wziąć 4.2 albo 2.7 BitTurbo a tutaj koszta mogą Cię przerazić.

Rover 75/MG z 2.5

Jeszcze Ford Mondeo ST może się trafi.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

28 Maj 2016, 13:56

Dobrze wiedziec to o 93. Zaskoczeniem a co za tym idzie kompletna niewiadoma jest dla mnie Lancia, ta nowsza. Samochody z lat 90tych mnie raczej nie interesuja, w koncu mamy 2016 rok. Fakt, nie jestem zwolennikiem nowych samochodow, jesli chodzi o design to stare modele bija na glowe nowe. Ale 20 lat na karku to juz sporo na auto bez wzgledu czy duzo jezdzone czy nie, chyba, ze ma wymienione doslownie wszystko, ale wiecie jak to jest z fakturami po 5 latach, a co dopiero po 20.

Rover 75 i MG sa piekne, wlasnie czegos takiego szukalem i ostatnio czytalem o tym modelu lecz przestalem gdy kilka razy pod rzad wyczytalem o problemach z pompka sprzegla i uszczelka pod glowica. Wydaje sie to byc notorycznym problemem tych modeli. Poza tym ludzie porownuja komfort i plynnosc jazdy z Jaguarem X/S-type.
shopa
Obserwowany

Auto: bmw

28 Maj 2016, 21:08

Z racji zakupu Volvo S60 2.4T polecam to auto. Póki co jestem pod wrażeniem osiągów. Minus to trzeszczący podłokietnik w konsoli środkowej i w drzwiach.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Maj 2016, 21:33

Ossy, gratuluję zakupu! :) Faktycznie zawraca się tym jak ciężarówką?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...

28 Maj 2016, 23:19

Promień skrętu jest rzeczywiście kiepski - tak jakby brakowało jeszcze z pół obrotu kierownicą. Dodatkowo po przesiadce z Mercedesa, który miał idealną widoczność (duże lusterka i szyby), w Volvo czujesz się bardziej jak w puszcze - utrudnia to manewrowanie, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Nie czuję, żeby auto było bardziej zwrotne od W210 (W210 sedan 4.9m, Volvo S60 4.58m). Średnia zawracania jaką znalazłem w internecie to 11m Mercedes, 10,8m S60.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002