Komfortowy samochód do 20k

17 Paź 2015, 19:39

Witam.

Po zimie planuje sprzedać golfa iv 1.9tdi i kupić coś za 20000zł niestety jest tyle samochodów że nie wiem na który powinienem skierować swój wzrok dlatego proszę o pomoc najprościej będzie jeśli wypisze w punktach moje wymagania.

1.(Obowiązkowo) Bardziej komfortowe niż Golf tzn. lepsze wyciszenie, większa przestrzeń.
2.(Obowiązkowo) Benzyna ponieważ postanowiłem spróbować swoich sił w polsce i do pracy mam 6km wiec disel szybko padnie najlepiej jakby było bez turbiny ale jeżeli nie da rady to trudno
3.(Obowiązkowo) Tempomat, automatyczna klimatyzacja reszta rzeczy jest mało ważna bo z nich na ogół nie korzystam
4.Oczywiście jak najmniejsza awaryjność/koszty utrzymania mogą być takie średnie :D
5.Przydały by się jakieś propozycje z jak najmniejszą szansą że był bity więc wszystkie tylno napędowce niesety odpadaja
6.Mile widziany propozycje starsze ponieważ nie ufam nowym samochodom.
7.Nie musi być demonem prędkości byle dobre miał przyśpieszenie miedzy 40-80 bo nie lubię jeździć za niedzielnymi kierowcami

Myślę że to tyle niby dużo tych punktów ale myślę że są do spełnienia
MathaIros
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 1993
Auto: Nie mam

17 Paź 2015, 19:52

Jak ma być lepsze wyciszenie niż w golfie to segment D minimum bierz. Jak nie chcesz LPG to zobacz na Forda Mondeo Mk3 2,0 lub 2,5 V6 (ten się nada pod gaz w razie czego), Vectrę C 1,8. Nic z VAG nie polecę bo nie mają zbyt dobrych silników te nowsze auta.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Paź 2015, 20:03

Kia Magentis/Hyundai Sonata b.wygodne.
Może cytryna C5.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...