Kompakt 15.000zł

24 Paź 2023, 19:25

Witam, poszukuję kompaktu w kwocie 15.000zł. Jestem z okolic Wrocławia. Zależy mi na oszczędnym samochodzie, 18km do pracy w jedną stronę. Do tej pory miałem Focusa mk1. 1,8 TDCI. Aktualnie myślę czy nie przesiąść się na PB lub LPG. Trochę boję się tych czystych stref, że w końcu wezmą się za ON. Czy może iść w nie dalej po prostu. Na oku mam: Ford Focus mk2 1,6/ 1.6 tdci Hyundai i30 1,6/ 1,6 CRDI Kia Ceed 1,6/ 1,6 CRDI Peugeot 308 1,6 / 1.6 hdi Otwarty jestem też na inne propozycje.
Czytaj więcej: kompakt-do-15-000zl-vt132883.htm
Qbarsky
Obserwowany

24 Paź 2023, 22:54

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Paź 2023, 12:57

Przeglądałem podrzucone oferty. A co ze zwiększeniem poszukiwań i Golf V 1.6 MPI i później go zagazować? Lub inne auta dobrze znoszące LPG.
Qbarsky
Obserwowany

25 Paź 2023, 20:37

Do gazu nadaje się bardzo dobrze ale później mogą wystąpić ubytki oleju i może być trochę ospały.

Ładna Corolla
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/t ... FLXXY.html

VW Jetta
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Paź 2023, 07:00

Barol napisał(a):może być trochę ospały.

Przy 1,6 vag jest to F1 :mrgreen: więc chyba problemu nie będzie :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    BMW i3 Concept Coupe - bezemisyjny pojazd koncepcyjny
    Podczas światowej premiery BMW i3 Concept Coupe firma BMW Group pokazała dynamiczną i ekscytującą wersję bezemisyjnego pojazdu koncepcyjnego z segmentu ekologicznych samochodów klasy premium. Pojazd studyjny zaprezentowano ...