Kompakt 25-28 tys w benzynie

13 Lis 2014, 10:50

njukar napisał(a):No i czy warto pchać się w auto po leasingu????

Moim zdaniem warto je rozważyć - niejednokrotnie auta poleasingowe są w dużo lepszym stanie niż serwisowane po kosztach auta od prywatnych właścicieli. Przedsiębiorcy często wybierają ASO czy wyspecjalizowane warsztaty wystawiające faktury VAT za naprawy, żeby potem wrzucić je sobie w koszty (a co za tym idzie takie naprawy wychodzą w konsekwencji taniej niż u Henia w szopie, który takich faktur nie wystawia nigdy). Kolega kupił niedawno poleasingową Megankę - była naprawdę w rewelacyjnym stanie. Wiadomo - zawsze lepsze auto wykorzystywane przez przedsiębiorcę na dojazdy do pracy niż auto - wół roboczy, którym jeździ na zmianę kilku przedstawicieli handlowych, ale to też można przecież sprawdzić, jeśli sprzedający jest uczciwy.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Lis 2014, 15:42

Osobiście również uważam, że warto przynajmniej mocno zastanowić się nad autem poleasingowym. Szczególnie dotyczy to aut używanych przez małe firmy. W sumie to najprostszy sposób na zakup krajowego auta z udokumentowaną historią i przebiegiem. Sam mam kilku znajomych, którzy użytkują auta leasingowe w firmie i prywatnie po pracy i chętnie bym od nich odkupił auto, ale niestety żadnemu z nich w najbliższej przyszłości nie kończy się umowa. A jak byście ocenili jeszcze tego Hyundaia?? No i nadaję się to do lpg??
njukar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 2004
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Lis 2014, 16:25

Rom33 na bank miałeś 100 konnego Focusa ale ten 115 konny jeździ dużo lepiej :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lis 2014, 19:07

Co do poleasingowych samochodow to za granica bywa tez tak ze firma kredytujaca obliguje klienta do serwisowania tylko w ASO, tak bylo w przypadku mojego auta. Na dodatek przy wymianie na nowe auto, pojazd oddawany musial przejsc duzy przeglad i konieczne naprawy. Skutkuje to tym ze auto jak na razie jest niezawodne :)
Nie ma sie co bac poleasingowcow ale trzeba je jak kazde, dokladnie sprawdzic.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

13 Lis 2014, 19:14

njukar napisał(a): http://master1.pl/katalog/carInfo.php?id=23504
Jak ten silnik współprcuje z lpg?? No i czy warto pchać się w auto po leasingu????

silnik bardzo dobrze smiga na LPG ale nie wiem czy zauważyłeś, że to cena netto i w dodatku bardzo niska
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

13 Lis 2014, 19:32

Tak wiem, że to cena netto. Brutto 35.800 zł wychodzi. Najpierw zobaczę chyba te Focusy i w międzyczasie Elantrę gdzieś w salonie i wtedy się zastanowię co dalej.
njukar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 2004
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Rok produkcji: 1999