Kompakt 7-8k śląsk

26 Gru 2015, 10:31

Mike wybierz się do Truskolas, ponoć mają w ofercie fajnego Focusa i Octavię 1.8 :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

26 Gru 2015, 11:36

mike1735 napisał(a):AR 147 - tutaj bez komentarza, wiadomo :mrgreen: poszukiwania biorę na siebie, acz auto w sumie nie spełnia w sumie żadnych moich w.w wymagań, ale pasja to pasja :wink: nie mam ciśnienia, ale jak się znajdzie ładna sztuka to wezmę

a ja Ci powiem tak - auto, które zawsze chciałeś i nie spełni wymagań i tak będziesz najbardziej lubił i wsiadał do niego rano z przyjemnością - jak masz drugie auto w domu aby pożyczyć na chwilę to tym bardziej :D
Zawsze przychodzi racjonalność "a może niemiecki czy japoński" ale to nie będzie to co chciałeś. Tak miałem ja z Lexusem i tak sąsiad z Saabem, gdzie mieliśmy wątpliwości, czy podołamy z utrzymaniem ale ani chwili teraz nie żałujemy, że nie wzięliśmy czegoś typowego :mrgreen: Pasja to pasja :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Gru 2015, 11:46

koniu zawsze można zainwestować w hak+bagażnik, ew zrobić zamianę na Focusa stojącego w garażu :mrgreen: w sumie jak tak się chwile zastanowiłem nad Twoją propozycją VII z Sosnowca to dało mi to auto trochę do myślenia :wink:
Miał ktoś do czynienia z Civem VII 3d? Jak to jest z wygodą wsiadania do tyłu (w sumie z perspektywy osób starszych, bo dziołchy sobie poradzą :wink: )
BrutusM Accord VI zawsze mi się podobał, jednak... Nie wiem dlaczego wydaje mi się już zbyt duży, tzn większy od Avena/406 no i może jestem trochę za młody :mrgreen: chociaż wobec Toyoty i 406... :naughty:
szybki wypad do Niemiec odpada, bo nie ma czasu, a i po auto za kilka tys to bez sensu, przynajmniej wg mnie. Jestem słaby z niemca, ale "kein" to chyba znaczy "żaden", więc nie ma w niej klimy ale jako link poglądowy ok
Barol od biedy niechby było to kombi :roll: tylko 1.8 trochę już zje
łysy30 Octavia odpada, poza tym jak tak patrzę na ich ofertę (nie w tym momencie) to mój budżet wystarczy u nich na jakieś Cinquecento od babci-telegrafistki SS :mrgreen:

Wieczorem zapewne coś zalinkuję, jednak dzięki za dotychczasowe propozycje. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego odzewu :shock:

P.S kombi od biedy też pójdzie, jednak nie jakieś zbytnie populusy i nie wielkie krowy :wink:
dzida racja, jednak wątpliwości są spore :/ diesle świetne, ale nie na moje przeloty no i jak przyjdzie coś wymienić to klękajcie narody przy moich zarobkach, benzyniaki znów mocno średnie. Oferta w mojej okolicy też średnia, większość to 3d. Zawsze można zrobić tak, że teraz kupie sobie jakiegoś powiedzmy populusa, który rzecz jasna mi się podoba, a za kilka lat jak stanę na nogi... 147 GTA :naughty: Twoja droga była podobna :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Gru 2015, 12:22

mike1735 może i zje ale od biedy można też założyć lpg,dobra instalka do tego modelu to jakieś 1800-2200zł a trochę kaski na ewentualny montaż zostanie.

Odnośnie Octavii to Twój budżet spokojnie wystarczy na ciekawy egzemplarz,kolega rok temu za 9500zł kupił taką z 99roku 1.9TDI 110km w wersji Laurin & Klement czyli najbogatsza wersja wyposażenia (jasna skóra,klimatronic,tempomat,full elektryka etc.) i jeśli nic się nie zmieni to za jakiś rok trafi w moje ręce :mrgreen:

A myslałeś może nad Megane albo Xsarą?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

26 Gru 2015, 12:34

Zobacz na te ogłoszenia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (IMO bardzo ładne alusy)
[link do oferty na Allegro wygasł] (chyba dostał w przód i tył światła okropne ale fajny silnik )
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Gru 2015, 12:38

Tutaj ciekawa oferta,auto latało w trasy więc raczej musiało być sprawne i przebieg obstawiałbym autentyczny.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Gru 2015, 12:48

Mike1735 chyba masz ciągotki :naughty: do czegoś "innego"
więc jeżeli jesteś świadomy alfy to kup 147 to będziesz miał spokojność ducha :mrgreen:
Ewentualnie może jakieś fajne coupe w stylu celiny6 2,0?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Gru 2015, 13:00

Octavia tylko od wielkiego dzwonu, gdyby trafiła się 1.8/1.8t L&K rozważę :wink: Xsara jak i Megane oczywiście biorę pod uwagę, byle nie od handlarzy z Poręby :mrgreen:
Masz linka do tej 156? Gazu raczej bym nie montował sam, bo zanim by mi się zwróciła prawdopodobnie zmienię auto :wink:
Mazda świetna :shock: miałem na oku jedną w Ogro z LPG, ale się wzięła i sprzedała. 2.0 w Fordzie już trochę spali. Toledo z miejscowości w której kumpel ma rodzinę więc dopytam, ale wygląda średnio :/
Ja mam coś takiego
[link do oferty na Olx wygasł] od czego są negocjacje, a i trochę dorzucić nie problem :ok:

szybki owszem, mam ciagotki, jednak trochę na zasadzie "chciałbym, a boję się", bo auto będę utrzymywać sam a ile zarobię u Mirka na szaro :o Cellica coupe więc średnio, jednak dziadków trzeba będzie przewieźć. Już 3d wzbudza u mnie wątpliwości :unsure:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

26 Gru 2015, 13:05

Dobry ten Civic :shock: linka nie mam ale już Ci wysyłam zdjęcia na pw.
Barol
Awatar użytkownika

26 Gru 2015, 13:14

Trochę daleko ten Civic, ale trzeba będzie się nim zainteresować :wink:
Po drodze można zobaczyć to [link do oferty na Olx wygasł] szkoda, że 1.6
mike
Moderator
Awatar użytkownika

26 Gru 2015, 17:37

Ten Aven kiepsko złożony z przodu i tyłu.
Ten Civic 7gen już widać, że ma sporo rdzy na nadkolach. Ciekawe w jakim stanie jest podłoga.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ta jest ładna ale masz bardzo daleko. :bored: 330km +/- :cry:
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia
Skrzynia biegów: Manualna

26 Gru 2015, 18:06

Do tej siódemki bd dzwonić na dniach więc zobaczymy :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika