Poniósł wilk razy kilka, ponieśli i wilka, a więc moderator też potrzebuje pomocy
w sumie to bardziej prośba o podlinkowywanie, ale po kolei
Budżet: bez pakietu startowego, opłat, ew. napraw chciałbym się zmieścić w 8k +/-500zł
Rejon: jestem z woj. śląskiego, zasadniczo z pogranicza województw Sląskie-Małopolskie, Śląskie-Świętokrzyskie, więc nie zamykam się jedynie na śląsk. Lepiej mi jechać do sąsiadów niż w góry
powiedzmy do 50km od Zawiercia (42-400)
Użytkowanie: 5 razy w tygodniu droga do/z pracy 10km w jedną stronę, w dni wolne i weekendy jakiś wypad ze znajomymi na pewno się trafi + jak pewnie niektórzy wiedzą jestem dość zapalonym bajkerem, także na jakąś wycieczkę rowerową też się zdarzy pojechać gdzieś dalej
Must have:
- 4/5 drzwi, raczej nie kombi
- klimatyzacja
- LPG, acz oszczędnym benzyniakiem też nie wzgardzę (o tym później)
- zawieszenie proste w budowie (niechęć do środkowego pedała
)
- żeby coś jednak pod prawym butem KM było
Kilka słów od autoraOtóż poszukuję dla siebie auta z segmentu powiedzmy około kompaktowego. Segment B odpada, ponieważ auta zwykle są ciasne, niewygodne, słabo wykonane i wyposażone no i w trasę tym za bardzo nie pojedziesz. Natomiast segment D skreślam dlatego, że:
1. takie auto nie jest mi potrzebne
2. kupno kupnem, ale trzeba go jeszcze utrzymać
a zarobki bez szału
Uważam się za w miarę stałego forumowicza, także wiem jakie będą propozycje
temat zakładam bardziej dlatego, aby pytać Was co sądzicie o danych ogłoszeniach (mnie mogą zgubić emocje przy kupnie), oraz abyście jako członkowie innych for, tudzież posiadający jakieś znajomości "na mieście" czy ponadprzeciętne umiejętności w przeszukiwaniu olx/alledrogo podrzucali auta od siebie. Pod uwagę biorę takie modele (pozwolę sobie stworzyć mini zestawienie):
1. Auta, które biorę pod uwagę w pierwszej kolejności
-AR 147 - tutaj bez komentarza, wiadomo
poszukiwania biorę na siebie, acz auto w sumie nie spełnia w sumie żadnych moich w.w wymagań, ale pasja to pasja
nie mam ciśnienia, ale jak się znajdzie ładna sztuka to wezmę
- Citroen Xsara
- Ford Focus
- Honda Civic VI - tutaj mam już dwa egzemplarze na oku
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]- Mazda 323f
- Mitsubishi Carisma
- Peugeot 406*
[link do oferty na Olx wygasł]- Renault Megane I
- Toyota Corolla e11
[link do oferty na Olx wygasł] tutaj fajna, ale biedna
- Toyota Avensis I*
*wiem, że to segment D, jednak opinie zbierają dobre, eksploatacja nie wychodzi drogo, a i wyglądają nieźle
2. Lista rezerwowa
- Audi a3- jeśli trafi się super egzemplarz 1.8/1.8t z climatronikiem to chętnie wezmę, ale takie rzeczy tylko w T-mobile
no i tylko 3 drzwi, bo na 5d mnie nie stać
- Seat Leon/Toledo - trzymają cenę, ciężko o coś w dobrym stanie i z dobrym wyposażeniem, ale trochę ciekawsze od ojca (G IV)
- Opel Astra II - nudna jak szpak, wnętrze jak w domu pogrzebowym, ale części tanie jak barszcz a i samo auto dość pancerne. Silnik raczej 1.8+
- MG ZS -podoba mi się bardziej od Rovera 45, nie taka wielka krowa jak MG ZT i nie taki mały jak MG ZR. Większość niestety diesle
Na tą chwilę to by było chyba na tyle. Jeśli coś mi się przypomni to dopiszę, ew coś wyjdzie w trakcie
zachęcam do aktywnego udziału w temacie, spam będzie usuwany, oraz będą wyciągane konsekwencje za jego tworzenie
Mam nadzieję, że dyskusja będzie rzeczowa oraz na wysokim poziomie
pozdrawiam
mike1735