Kompakt do 20k

16 Gru 2019, 20:02

Witam.
Poszukuję kompakta w Warszawie i okolicach do 20k. W oko wpadł mi ford Focus mk2: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Proszę o pomoc czy warto zainteresować się tym samochodem czy szukać dalej. Może macie jakieś propozycje z okolic. Pozdrawiam
Toja123
Nowicjusz

16 Gru 2019, 20:08

Ogólnie bardzo ładny egzemplarz.
Kup jakiś raport VIN i sprawdź tylko czy sprzedający nie ściemnia z przebiegiem/przeglądami - jeśli robi to rzeczywiście w ASO to powinny wyskoczyć regularne wpisy.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Gru 2019, 20:12

Jeszcze byłbym wdzięczny za polecenie jakiejś firmy/osoby sprawdzającej auta przed zakupem, w Warszawie.
Toja123
Nowicjusz

18 Gru 2019, 20:30

Zobacz po VIN na portalach typu autobaza.pl a jak będzie czyste w incydenty (wyceny z ubezpieczalni na szkody) to potem albo do ASO, mają oferty na sprawdzanie aut.
[Raport z historii pojazdu jest przeterminowany. Sprawdź VIN ponownie]
https://www.autoplaza.com.pl/pl/przegla ... marek.html
Albo niezależny serwis Forda z dobrą renomą:
http://www.fordserwis.com.pl/przeglady_ ... hodow_ford
actchris
Początkujący

19 Gru 2019, 08:21

actchris napisał(a):Zobacz po VIN na portalach typu autobaza.pl a jak będzie czyste w incydenty (wyceny z ubezpieczalni na szkody)

Co toznaczy czysty? Czyli jak ktoś mi uszkodził drzwi to mam nie naprawiać ich bo motojanusz powie że nie jest czysto w autobazie? A może mam jeździć z uszkodzonymi drzwiami i tak auto sprzedawać? Tylko co powie wtedy moto Janusz?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Gru 2019, 15:49

szybki napisał(a):Co toznaczy czysty? Czyli jak ktoś mi uszkodził drzwi to mam nie naprawiać ich bo motojanusz powie że nie jest czysto w autobazie? A może mam jeździć z uszkodzonymi drzwiami i tak auto sprzedawać? Tylko co powie wtedy moto Janusz?

Jeśli wypłacą Ci ubezpieczenie to sobie możesz jeździć z pogiętymi drzwiami nadal, nikt nie zabroni :mrgreen:
A kiedy sprawcy brak to niby skąd ma się tam znaleźć info o szkodzie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...

23 Gru 2019, 12:06

Przede wszystkim warto odwiedzić najbliższą komendę Policji aby sprawdzili auto w bazie danych aut kradzionych.

Niestety ale dostępne on-line raporty nie są w tym aspekcie dokładne. Przekonał się o tym ostatnio mój znajomy, który podczas rejestracji zakupionego pojazdu, dowiedział się, że jest on zgłoszony jako kradziony.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

23 Gru 2019, 14:25

szybki napisał(a): actchris napisał(a):
Zobacz po VIN na portalach typu autobaza.pl a jak będzie czyste w incydenty (wyceny z ubezpieczalni na szkody)

Co toznaczy czysty? Czyli jak ktoś mi uszkodził drzwi to mam nie naprawiać ich bo motojanusz powie że nie jest czysto w autobazie? A może mam jeździć z uszkodzonymi drzwiami i tak auto sprzedawać? Tylko co powie wtedy moto Janusz?

No dokładnie tak, ja ostatnio sprowadziłem audi z delikatną wgnioteczką parkingową na przednim błotniku...z racji że auto było w pełnym oryginale lakierniczym specjalnie nie naprawiałem i pomimo tego auto sprzedałem dosyć szybko i drogo..i nawet specjalnie klient nie patrzył na to bo zmierzył miernikiem i cyferki tzn. mikrony się zgadzały... i kupił....także widzisz zależy na jakiego klienta się trafia i co klient szuka.
Nawet jeszcze klient zadowolony i mówił że bardzo dobrze że Pan nie naprawiał bo widzimy jak auto przyjechało. :lol:

Aczkolwiek przyjechał by inny klient i by powiedział "Panie nie za te pieniądze" i chciałby co najmniej 5000zł w dół :lol: a zdarzały mi się takie sytuacje i to w autach za 12-15tys. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

23 Gru 2019, 22:07

andrewb25 napisał(a):No dokładnie tak, ja ostatnio sprowadziłem audi z delikatną wgnioteczką parkingową na przednim błotniku...z racji że auto było w pełnym oryginale lakierniczym specjalnie nie naprawiałem i pomimo tego auto sprzedałem dosyć szybko i drogo..i nawet specjalnie klient nie patrzył na to bo zmierzył miernikiem i cyferki tzn. mikrony się zgadzały... i kupił....także widzisz zależy na jakiego klienta się trafia i co klient szuka.
Nawet jeszcze klient zadowolony i mówił że bardzo dobrze że Pan nie naprawiał bo widzimy jak auto przyjechało. :lol:

A teraz sobie wyobraź że ta wgniotka była naprawiane z AC i raport podaje wartość naprawy która razem z autem zastępczym może spokojnie kosztować 3k i co Ci powie taki Janusz motoryzacyjny po przeczytaniu raportu?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Gru 2019, 08:03

Kiedy to ten polski patol się skończy, we Francji to jeszcze kupujący by miał pretensje że nie pomalowales tego i tamtego, oględziny polegają na obejsciu auta dookoła i to jak kupujący ma na to ochotę, zaro śledztw czy marudzenia. Trochę zaufania i wstydu i każdy zadowolony.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4