Pionek napisał(a):Odezwał się polonista i księgowy w 1 osobie, szkoda że tak dobrze szło że już nie pracujesz w zawodzie
Specjalnie dla Ciebie opisałem już moje dokonania w dziedzinie "księgowania". Widać z pamięcią również kiepsko bo było to nie dalej niż dwa tygodnie temu.
Pionek napisał(a):No tak, czyli mówiąc że auto dobrze wyposażone = nie kupować auta bo lepiej kupić gorzej wyposażone
2010 rok i 14 tys zł - nie kupować bo powinien być tańszy.
i faktycznie pisząc "niewyglądające na strasznego ulepa" sugerujesz że to śmietnik?
Chyba muszę moją wypowiedź przetłumaczyć na Twój chłopski język.
Focus jest generalnie mniejszy i mniej komfortowy od aut, które wymieniłem. - mam nadzieję, że to zrozumiałeś
A skoro chcesz auto "szybko" odsprzedać to nie wiem, czy przebieg powyżej 300kkm jest tego gwarancją w tym kraju. Większość osób, które tu przychodzi i pisze o swoich filtrach przy wyszukiwaniu ogłoszeń nie patrzy na auta powyżej 200kkm, taki rynek - W tym fragmencie wyraziłem swoją niepewność co do powodzenia sprzedaży auta z przebiegiem ponad 300kkm. Scharakteryzowałem również krótko wymagania sporej części klientów szukających auta w Polsce,w które owy ford raczej się nie wpisuje.
Zresztą sam widzisz, że auto z 2010r, z fajnym silnikiem, bardzo dobrym wyposażeniem i niewyglądające na strasznego ulepa kosztuje 14k Dam głowę, że odzew na ogłoszenie jest bardzo mały - Tutaj, nawiązując do poprzedniego zdania staram się wyjaśnić, że dobrze wyposażony ford focus, który nie jest bardzo stary a z zewnątrz wygląda całkiem przyzwoicie (bo oczywiście stanu technicznego na zdjęciach nie widać z wyjątkiem passatów, które jak sam kiedyś zasugerowałeś są w bardzo dobrym stanie nawet kiedy kosztują 5-6k) jest sprzedawany tylko za 14 tysięcy polskich złotych. Ma to oczywiście związek z "wysokim", w mniemaniu nabywców przebiegiem. Wysnułem również tezę, iż zainteresowanie klientów owym egzemplarzem (z uwagi na 300kkm na liczniku) jest znikome.
Pionek napisał(a):Nie potrafisz przyznać się do błędu, nie potrafisz potwierdzić że przy innej marce masz inne zdanie a dlatego że Ford to go wielbisz tylko wymyślisz chińskie, filozoficzne wywody i pracę doktorancką na temat przeinaczenia tego co napisałeś.
Pionuś, przykro mi, ale tylko Ty tego nie zrozumiałeś.