REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Będziesz miał wrażenie na sporo większą moc pod maską. Jednak to sprawdzi się jak chcesz jeździć na dłuższych dystansach dynamicznie.REEV napisał(a):Czy diesel z uwagi na większy moment obrotowy lepiej sprawdzi się podczas jazdy od wolnossącej benzyny?
Tu raczej benzyna dla diesla to za małe przebiegi i na tym pierwszym dystansie połowę drogi będzie ci się rozgrzewał.REEV napisał(a):Od poniedziałku do piątku dojeżdżam trasą 15km do pracy, nieraz także sam dojeżdżam na robotę, więc wychodzi 25km w jedną stronę.
Benzyna na pewno będzie na pewno tańsza w utrzymaniu jak kupisz taką wolnossącą jednostkę. Na pewno spali trochę więcej paliwa niż diesel ale jak silnik będzie dobry pod LPG to po jego założeniu koszt na pewno spadną.REEV napisał(a):Gdzie eksploatacja będzie najprzyjemniejsza? Golfem miałem okazję jechać i całkiem przyjemnie się odpychał, jak na moją słabą wolnossacą benzynę.
Ten ostatni kupisz najnowszy w swoim budżecie pozostałe diesle więc Ja bym ich nie brał pod uwagę.REEV napisał(a):Jak te trzy samochody wypadają względem siebie?