REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mateusz9986 napisał(a):Czy krótkie trasy czy nie, mamy tutaj silnik benzynowy a nie diesla, więc jeżeli będziemy pamiętać o schłodzeniu turbiny i nie katowaniu jej na zimnym silniku to będzie ok
mateusz9986 napisał(a):Ale przecież autem z turbiną można jeździć nawet na niskich temperaturach, bez przesady, tylko nie można piłować na wysokie obroty. Moje auto łapie odpowiednią temperaturę po przejechaniu 3-4 minut jazdy.
K_O_z_a napisał(a):Mój sasiad ma taka Cupre, co dziennie odpala ją na 15 minut i wraca do domu, po czym wsiada i jedzie 2 km do pracy, nie widze w tym sensu
Raziel11 napisał(a):Gdyby odcinki byly dluzsze polecilbym Leona 2 FR 2.0TFSI 200km
mateusz9986 napisał(a):Nie miałem, ale miałem okazję jechać. Auto ma odejście ale na wysokich obrotach, jeśli ktoś to lubi to jak najbardziej polecam ten samochód. Silnik sam w sobie bardzo udany, napisałem tylko o różnicy w charakterystyce silnika. Jeżeli postawimy 1.4 tce w megance i civic 1.8 na torze i zrobimy test przyśpieszenia to prawie jestem pewien że Civic odstawi Megankę, chodzi mi tylko o elastyczność silnika którą bardziej się wykorzystuje