Kompakt do 30tys zł - Seat Leon czy VW Golf czy inny?

03 Paź 2009, 14:59

Witam.
Poszukuję samochodu do 30tys złotych, nadwozie typu hatchback (może być i sedan), 4-drzwiowe, diesel, coś powyżej 100KM. najbardziej skłaniam się do seata leona I generacji, ale niewiele o nim wiem, poza wyglądem.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
robaczek
Nowicjusz

03 Paź 2009, 15:46

Witam, jakiś czas również miałem podobny dylemat. Zdecydowałem się na Leona i w ogóle nie żałuję wydanych na niego pieniędzy! Seat zbudowany jest na bazie Golfa IV generacji i Audi A3. Silniki i większość podzespołów tych samych więc można bardziej uwagę zwrócić na sam wygląd a tu Leon bije o głowę nudnego Golfa. Według mnie wygląda bardziej zadziornie ale to już kwestia gustu :) W środku też ładniej, nie jest tak kwadratowo jak w Golfie chociaż mogłoby być nieco lepiej. Silnik 1.9 TDI 110 KM, który jest najczęściej spotykany w Leonach w zupełności wystarcza do sprawnego poruszania się zarówno w trasie jak i w mieście zadowalając się przy tym niewielką ilością ON.
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Paź 2009, 16:03

Mhm kolego polecam Ci VW GOLF IV z silnikiem 1,9TDI ja mam takiego i się świetnie spisuje ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 zaawansowana technologia i-ACTIVSENSE
    Mazda Motor Corporation zaprezentuje technologie "i-ACTIVSENSE" w zupełnie nowej wersji modelu Mazda6, która będzie główną atrakcją tegorocznego Salonu Motoryzacyjnego w Paryżu. "i-ACTIVSENSE" to seria zaawansowanych ...