BORA 1.6 16V Pomocy

03 Paź 2009, 22:16

Witam potrzebuje wszelkich informacji na temat Bory 1.6 16V 105km
rocznik 2003 z przebiegiem 120tys od znajomego... czy warto te auto kupić?? co się w nim psuje? jakie ma spalanie? bo czytajac opinie coraz gorzej to widze
kulmen
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

04 Paź 2009, 04:33

Silnik ten sam co w Golfie IV 1.6 16V więc szczerze mówiąc nie szukałeś bo informacji w sieci o nim nie brakuje.
Chociażby i tutaj :
->www.autocentrum.pl
Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 05 Paź 2009, 22:13, edytowano w sumie 1 raz
stasiowski121

04 Paź 2009, 06:44

stasiowski121 napisał(a):Silnik ten sam co w Golfie IV 1.6 16V więc szczerze mówiąc nie szukałeś bo informacji w sieci o nim nie brakuje.
Chociażby i tutaj :
[link do autocentrum.pl wygasł]

Wiem ze podzespoły mają te same... słyszałem ze w borze szybko padają skrzynie biegów i że zawieszenie jest za niskie
kulmen
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

04 Paź 2009, 08:44

Nie wchodziłem w link podany przez Stasiowskiego gdyż nie chcę się sugerować informacjami tam zawartymi.Wśród silników polecanych 1.6 znalazł się silnik 8 zaworowy,16 zaworowy nie! O tych silnikach 1.6 wiem tylko tyle,że ze względu na specyficzną budowę układu rozrządu należy kupować tylko paski i rolki renomowanych producentów!(nie są drogie)Typowe usterki to zapychające się zawory recyrkulacji spalin lub awarie któregoś z czujników.Oba silniki uchodzą za mało awaryjne,szczególnie godne polecenia są jednak silniki TDI, nie wszystkie jednak :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
    Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...