Kompakt do 40 000

28 Lut 2022, 22:25

Niestety tutaj muszę potwierdzić, że mają rację z tym lakierem.

Samochód jest na pewno ponownie lakierowany, w tym słupki lub nawet miejsca zakryte normalnie przed drzwi lub kalapę bagażnika. Normalnie te samochody mają po ok. 60-80 um grubości lakieru.

Co do zbiorniczka, jestem w miarę pewny, że to zbiorniczek płynu do spryskiwaczy. Wnioskuję po kształcie oraz najniższym położeniu w komorze silnika, co pozwalałoby na dobrą widoczność pod samochodem.

Widać było nam nim taki poziomy znak, podobnie na wężyku, twierdzili że to może być po jakimś uderzeniu. Nie było to wgniecenie.
tomzab42
Nowicjusz

28 Lut 2022, 23:24

No ok, powtórnie lakierowany, ale takie przypadki zdarzają się również na linii produkcyjnej (święta trójca często ma drugą warstwę bezbarwnego). Co oznacza "nie jest fabryczny"? Grubość, czy specjaliści z ASO stwierdzili, że to nie jest ichniejsze" lakierowanie/

Dobrze byłoby obejrzeć więcej egzemplarzy tego pojazdu z podobnego rocznika, aby potwierdzić/wykluczyć ew ponowne lakierowanie w fabryce.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Lut 2022, 23:40

Widać to po nierównościach na dachu. Dodatkowo na ramie poziomej nad lewymi drzwiami widać w jednym punkcie że krzywizna jest troszkę zmieniona, jakby od przeszlifowania papierem ściernym. Jest to odcinek o długości może 1-2 cm.

To nawet ja widzę. Dodatkowo twierdzili że jest brut pod lakierem bezbarwnym.

No ogólnie dosyć dziwna sytuacja.
tomzab42
Nowicjusz

01 Mar 2022, 08:21

Dziwna to by była jakbyś odbierał auto z salonu.

I tak odpuścisz bo to widać, szukać dalej.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Mar 2022, 09:35

Czyli ogólnie uważasz że to nie jest nic mega złego jak na auto w tym wieku? Tak samo to lakierowanie całości?

Ogólnie co do tej krzywizny, jakby mi nie pokazali to bym nie zobaczył, to naprawdę nie jest jakieś rzucające się w oczy.
tomzab42
Nowicjusz

01 Mar 2022, 13:51

Lata leca a ludzie dalej szukaja auta pod miernik lakieru, moje wszystkie auta gdzies juz byly malowane (nie z mojej winy) to chyba pozostana ze mna dozywotnio jako niesprzedawalne
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi e-tron GT concept - napęd, wydajność i zasięg
    434 kilowaty (590 KM) mocy systemowej – to imponujący jak na w pełni elektryczne auto wynik. Do przedniej i do tylnej osi dopasowano dwa osobne silniki elektryczne. Oba to pracujące non-stop silniki synchroniczne. Moment ...
    Top Safety Pick+ 2013 dla Mitsubishi ASX 2013
    Północnoamerykański oddział MMC – firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) z prawdziwą satysfakcją poinformowała, że najpopularniejszy model w ofercie firmy – kompaktowy crossover Mitsubishi ASX 2013 ...

15 Kwi 2022, 14:28

Witam wszystkich ponownie,

Na wstępie chciałem Wam podziękować za opinię i pomoc.

Podsumowując, w czasie 14 dni na testowanie Autohero pojawiła się oferta od osoby prywatnej na Ceed'a II z 2012, 85000 przebiegu, pierwszy właściciel i z salonu polskiego. W bardzo dobrym stanie.

Kupiłem to auto, a samochód od Autohero zwróciłem. Ten co kupiłem jest w trochę gorszej wersji wyposażenia, ale lepiej zadbany, mniejszy przebieg, lepszy lakier oraz silnik pracuje kulturalniej.

Tak czy inaczej zadowolony jestem z decyzji i z samego auta.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
tomzab42
Nowicjusz