REKLAMA
Witam,
stwierdzilem ostatnio, ze czas zmienic moja krowe na cos mniejszego. Dlatego chcialbym kupic cos nowszego i mniejszego niz mam obecnie (primera z 1999 roku).
No i ograniczylem sobie liste fajnych kompaktow do:
Mazda 3
Toyota Corolla
VW Golf
Honda Civic
Seat Leon
Rocznik okolo 2005, benzyna z silnikiem dajacym kolo 100 KM (wiec najczesciej 1.6) i kosztujacy okolo 40k PLN. Prawie wszystkie w wersji hatchback, jedynie Civic wyglada fajnie w sedanie, wiec moglby jeszcze byc
Najbardziej podoba mi sie Seat Leon, ale w wersji II. Niestety w tej kasie nie ma nic, mimo, ze seat ma teraz promocje i nowy leon kosztuje 45k, z tym, ze z silnikiem 1.4, ktory wydaje mi sie, ze bedzie za maly
Druga w kolejnosci to mazda 3, w tym silniku i z nie duzym przebiegiem da sie cos znalezc. Z tym, ze wszystko jest sprowadzane, bo u nas Mazda nie ma chyba przedstawicielstwa? Nie ma problemu, ze sprowadzane, ale jak z dostepnoscia czesci? Pewnie nie ma jakichs wiekszych problemow, ale wole sie dopytac
Potem jest corolla i golf, tutaj to nie mam pojecia co mogloby byc fajne.
No i ostatni civic - akurat model z tego rocznika nie jest powalajacy, poprzedni model i obecny sa duzo fajniejsze. Wiec to zostawiam tak tylko jako ewentualnosc, gdyby sie jakis super fajny pojawil do kupienia.
Czy wybor o ktorym mysle jest OK? Czy moze ktorys z nich jest jakis wyjatkowo lepszy niz inny? Czy moze za czyms innym warto sie rozejrzec?
Dzieki z gory za pomoc
Piotrek