Do 50tys z salonu lub max 3letnie

10 Maj 2008, 15:32

Jak w temacie, jakie auto polecacie do 50 tys z salonu lub uzywane. Interesuja mnie samochody sredniej wielkosci jak np nowe brawo ktore sam dosc niezawodne i z ktorymi nie bede mial za duzo problemu z czesciami itp.
Aha i czy waszym zdanie oplaca sie teraz wogole kupowac nowe auta?
MichalDeo
Nowicjusz

11 Maj 2008, 12:46

Teraz nowe auta bardzo szybko tracą na wartości wiadomo że fiat z modelem bravo zrobil duzy krok do przodu ale nie ma sie co oszukiwac ze ludzie za pare lat beda woleli kupic 10 letnie audi czy bmw od 5 letniego fiata czego zupelnie nie rozumiem. Wiec lepiej kupic uzywke :).

Teraz do rzeczy duzo przyjemnosci i malo klopotow zapewnia np.

Mazda 3
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - sprawny dieselek
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mala benzynka
[link do oferty na Allegro wygasł] - to chyba najlepsza propozycja

Audi a3
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 2004 rocznik ale pierwsza rejestracja dopiero w lutym 2005

Volkswagen Golf V
[link do oferty na Allegro wygasł] - troche duzy przebieg ale jak na diesla to prawie nic :)

Toyota Auris
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

11 Maj 2008, 19:09

moim zdaniem nie opłaca się kupować nowego auta , lepiej kupić jakieś 3 lub 4 letnie autko wyższej klasy np BMW 3 mam takie do sprzedania za 50 tys w dieslu
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

12 Maj 2008, 12:12

a cos z nowych?
wg mnie z salonu to jednynie wlasnie brawo albo lancer
MichalDeo
Nowicjusz

12 Maj 2008, 15:39

Nie opłaca się kupować auta nowego. Większość po 3 latach będzie kosztowała 50% tego co w salonie. Ale dużo zależy od tego jak wysoko cenisz sobie pewność, że auto jest niezawodne. W nowym aucie nie robisz kompletnie nic, jeździsz do ASO raz na rok, albo raz na 30 tys. km

Kolega przedstawił bardzo fajne autko - Mazda 3. Bardzo fajne auto, a do tego niezawodne. Również można się połasić na A3, ale mnie A3 i 105 KM to jakoś się kłóci. Jak już kupować Audi to 2.0 TDI 140 KM. ;)

Osobiście ciekawi mnie nowy Fiat Bravo 1.4 T-Jet 150 KM. Ale nie wiadomo, czy to auto polecać. Poprzednie generacje Bravo i Brava do udanych nie należą, a 150 KM w pojemności 1.4 ciekawi, ale może się okazać zabójcze dla silnika.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wyższe opłaty za badania techniczne od maja 2018 roku
    W przyszłym roku czekają nas zmiany opłat w stawkach za przeglądy na stacjach kontroli pojazdów. Od maja 2018 roku przewidywane są spore podwyżki i o nich napisze poniżej, a w związku z uwolnieniem cen będą one mogły ...