Kompakt do 7 tys.

17 Lut 2013, 20:54

Witam.

Po sprzedaży mojego Peugeota 106, czas kupić coś większego i świeższego ( 1999 i w górę)
Ogólnie chcę wydać 7 tys. na autko klasy C lub trochę mniejsze ( ale nie dużo).
Podobnie jak mój 1 litrowy peugeot ma być dosyć oszczędny, lub nie ale żeby nie bał się LPG.
Samochód tylko w 3 drzwiach i głównie benzyna, ale jeśli ktoś zna dobrego diesla niech śmiało się wypowie :D
Zastanawiam się nad Astra 2 1.6 8V lub 1.7 isuzu, ale w tej cenie nie ma dużego wyboru.
Ciekawą rzeczą jest Alfa 147, bo jest dosyć tania, ale wiem że tania alfa to nie zbyt dobry pomysł ;)
Oczywiście zawsze tysiąc więcej na Alfę czy coś by się znalazł :)

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.
turbiak
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 9
Auto: Astra H 1.6 / Clio 2 FL 1.2

17 Lut 2013, 23:57

diesla w oplach tamtych roczników, nie cechują się niezawodnością zbytnio. Ale bywają i takie co się potrafią nie psuć często :) z aut segmentu c, najbardziej nie żałuje przejażdżką fiatem bravo, jednostka 1.6 101km, całkiem sobie radzi, i nie psuje się, bardzo wygodne autko :) ogólnie to peugeot 206, focusik da sie w tej cenie znaleść fajne, a naprawdę są fajne :) co do 147 to wyłącznie diesel :)
micha354
Nowicjusz

Auto: fsm 126p fl
Silnik: 650E
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1992

18 Lut 2013, 08:07

Tak dalej polecajcie szroty które będą za te pieniądze :no: jesli miałeś francuza to może dalej coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Lut 2013, 15:59

Racja, Francuzów się nie boję, miło wspominam 106.
Na pewno lepsze to niż Golf 3 czy Ibiza, aczkolwiek chciałbym coś porządnego.
Fiat hymm... fajne autka tylko mają okropne plastiki w środku ;D
Focusa bym kupił to by trzeba było szukać za 9 tys. w górę żeby była karoseria :P

Czekam jeszcze na jakieś propozycje :)
I idę szukać Megi Coupe ;)
turbiak
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 9
Auto: Astra H 1.6 / Clio 2 FL 1.2

18 Lut 2013, 16:06

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...