REKLAMA
Witam,
Poszukuje samochodu prawdopodobnie klasy C w cenie około 25 tyś. Jeśli będzie naprawdę warto to jestem w stanie wydać maksymalnie do 30 tyś. Wymagań nie mam dużych wiec myślę ze spokojnie zmieścimy się w wyjściowej kwocie.
auto będzie używane do codziennego poruszania się z domu do pracy (30 km w obie strony) plus okazyjnie 1-2 razy w miesiącu wypad do teściowej (200 km w obie strony) łącznie przebieg rocznie 15 tys.
Samochód dla 2 osobowej rodziny. Nie oczekuje wodotrysków. Chciałbym aby samochód był jak najbardziej niezawodny, tani w utrzymaniu i ewentualnych naprawach. Jakieś dodatkowe opcje mile widziane ale nie są niezbędne.
Osiągi są sprawą drugorzędna. Obecnie jeżdżę 15 letnią Toyota Yaris z silnikiem 1.0 i jest ok. Oczywiście jeśli zmieszczę sie w budżecie to miło by mieć troszkę zapasu żeby bezpiecznie wyprzedzić.
Nie chciał bym bardzo starego samochodu no ale jak wiemy nie do końca wiek się liczy tak samo jak przebieg.
Prosił bym o podanie konkretnych modeli z polecanymi silnikami bo to chyba też ważne.
Z góry dziękuje za pomoc.