Kompakt hatchback do około 15.000 (2006+)

30 Paź 2013, 12:43

Witam, powoli zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Obecnie jeżdżę 206 1.1, ale chcę go zamienić na coś większego i trochę mocniejszego w roczniku 2006 lub nowszym. Rozglądam sie obecnie za C4 ('04-'10), Megane II i Stilo. Podobny temat z wczoraj nic mi nie pomógł (fiat-stilo-vs-renault-megane-ii-vs-mazda-323f-vs-cos-innego-vt69232.htm).

Moje wymagania:
- silnik tylko i wyłącznie 1.4 benzyna (na większy mnie nie stać z powodu zwyżek OC za wiek i kropka, a mniejszych raczej w kompaktach nie montują),
- koniecznie klima musi być (w ostatnie lato strasznie mi jej brakowało),
- rocznik tak jak wyżej minimum '06 (chyba że będzie fajne autko z '05 to wezmę pod uwagę),
- może być do małych poprawek typu zderzak lekko obity/przetarty,
- ilość drzwi: C4 tylko 3d, Megane i Stilo 3/5d

Autko które do tej pory najbardziej mnie zainteresowało to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] do opłat więc +1500, wymiana i ewentualne lakierowanie zderzaków liczę z zapasem ~1000 i to co przy każdym aucie czyli płyny, filtry i rozrząd więc mieszczę się w budżecie (nawet z pierwszą ratą za OC ~900). Co o nim sądzicie? Może ktoś poleci coś innego od siebie?
trocheczasu
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: 206
Silnik: 1.1
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

01 Lis 2013, 23:08

Zobacz Honda Jazz, Suzuki Swift powinno się trafić coś ciekawego, spalanie okej, mało awaryjne silniki.

@edit

np
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
airton
Początkujący

Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 28 04 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lis 2013, 13:48

Za te pieniądze ten Citroen to musi być pewnie dziad jakich mało i dobrze, że to w ogóle na kołach stoi. Wydaje mi się, że przednie poduszki były wywalone i tapicerka jest nieudolnie klejona, bo wygląda to fatalnie.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

02 Lis 2013, 14:21

Jeśli chodzi Ci o tą 'ramkę' wokół poduszki pasażera to też na początku mnie to zastanawiało, ale jak oglądałem inne egzemparze to w każdym wygląda to tak samo. Co do samej ceny to rzeczywiście jest niska, ale jednak wydaje się adekwatna, bo auto do opłat i poobijane. Nie mówię, że koniecznie musi to byc ten egzemplarz ;) W takim razie czy mógłbyś zaproponować mi któreś z aut jakie wybrałem w podanej przeze mnie cenie nad którym warto się zastanowić?
trocheczasu
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: 206
Silnik: 1.1
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 faktów na temat programu ogniw paliwowych Hyundaia
    Do końca 2015 roku na europejskich drogach pojawi się 250 egzemplarzy modelu Hyundai ix35 Fuel Cell napędzanego ogniwami paliwowymi. Do końca 2015 roku do europejskich klientów trafi 250 egzemplarzy modelu Hyundai ...
    Firmowe hatchbacki klasy C – co oferują wersje bazowe?
    Według najnowszych danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego najpopularniejszym segmentem minionego roku okazała się klasa C. Od stycznia do grudnia zarejestrowano w sumie 139 tys. kompaktów. Jak podaje Samar, ...