Witam!
Szukam czegoś trochę większego i wygodniejszego od Ibizy 6L jednak nieprzesadnie dużego, wobec czego celuje w segment kompaktów lub niezbyt wielkich sedanów (w grę może wejść ewentalnie coupe).
Ze względu na przebiegi (rocznie raczej poniżej 10 tys.) i 90% wykorzystanie w mieście na dosyć krótkich odcinkach w grę wchodzi tylko i wyłącznie benzyna (chyba, że instalacja LPG będzie już założona). Wymagań szczególnie rozbudowanych nie mam - chciałbym żeby auto było dosyć dynamiczne i jako minimum mocy zakładam okolice 150 KM, no i żeby jakoś chociaż trochę mi się podobało, wszelkie bajery - wiadomo, będą miłym dodatkiem. Spalanie nie ma dla mnie większego znaczenia
![Wink ;)]()
.
Co mi wpadło w oko - najbardziej W203/W208/W209, ale na to ostatnie budżet jest raczej za mały, a dwa pierwsze trochę przerażają mnie przez opisywane wszędzie problemy z rdzą, z resztą sam nie wiem czy przy tym budżecie udałoby się dorwać jakiś sensowny egzemplarz. Z tego co widziałem to 90% benzynowych w203 to 140 konna C180 i w sumie sam się zastanawiam czy przy tych gabarytach to nie jest ciut za mało?
Bardzo podoba mi się również S40, ale nie wiem, na które jednostki benzynowe powinienem patrzeć, a z resztą ogłoszeń sprzedaży egzemplarzy w benzynie też nie jest przesadnie dużo.
Raczej polecana Astra H? Nie wiem jaki budżet na nią szykować i który silnik będzie najsensowniejszy? Chociaż muszę przyznać, że jak na moje to Astra nie jest przesadnie urodziwa, ale może być mimo wszystko tym poszukiwanym przeze mnie optimum
![Wink ;)]()
.
Bardzo proszę o pomoc, szczególnie w podpowiedzi na co jeszcze warto zwrócić uwagę
![Wink ;)]()
.
Najchętniej jakby autka znajdowały się w województwie łódzkim, ew. nie ma problemu żeby podjechać jakieś 200 km od Łodzi
![Wink ;)]()