Komplet zimowych opon

29 Paź 2006, 14:25

Mam pytanie: czy warto przed zimą wymienić oponę również w kole zapasowym?
dyletant
Nowicjusz

29 Paź 2006, 14:37

Myślę,że nie warto zachodu.
Ponieważ-sądząc,że zaraz pojedziesz pokleić przedziurawioną oponę-możesz ją po naprawie spowrotem założyć.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

30 Paź 2006, 00:01

Witam,
Jak masz dobre opony to jest małe prawdopodobieństwo że złapiesz gumę, ale jeżeli masz w garażu np. całe koło z felgą i założoną oponą zimową to może zamienić.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Paź 2006, 19:06

Według mnie jest bez sensu. Nigdy nie zmieniam zapasówki na zimowe i odwrotnie.
oliwer
Początkujący

Miejscowość: dolnośląskie

31 Paź 2006, 17:05

ja tez sie nie spotkalem z takim czyms aby zmieniac jeszcze kolo zapasowe czy cos takiego... niepotrzebne to jest
Nowe Porsche Carrera 911. Szybko zabija owady...
Wiesiek Grzybiaż
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

01 Lis 2006, 13:33

dyletant napisał(a):Mam pytanie: czy warto przed zimą wymienić oponę również w kole zapasowym?

nie no to jest juz patologia glupszego pytania nie mogles zadac??
smerfetka
Początkujący

Miejscowość: Gogolin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Na rower w kasku czy bez?
    Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...

01 Lis 2006, 15:49

smerfetka napisał(a):
dyletant napisał(a):Mam pytanie: czy warto przed zimą wymienić oponę również w kole zapasowym?

nie no to jest juz patologia glupszego pytania nie mogles zadac??

Czemu odrazu tak krytykujesz?
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

01 Lis 2006, 15:56

smerfetka napisał(a):nie no to jest juz patologia glupszego pytania nie mogles zadac??

W tym przypadku akurat pytanie jest zasadne i jak najbardziej na czasie! Nie każdy zna się na wszystkim i trzeba to też zrozumieć i nie krytykować odrazu.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

02 Lis 2006, 16:32

ArteK napisał(a):
smerfetka napisał(a):nie no to jest juz patologia glupszego pytania nie mogles zadac??

W tym przypadku akurat pytanie jest zasadne i jak najbardziej na czasie! Nie każdy zna się na wszystkim i trzeba to też zrozumieć i nie krytykować odrazu.

zgadza sie pytanie na czasie :lol: jak wogole mozna zadac tak glupkowate pytanie?? przeciez to jest chyba jasne ze sie takiego czegos nie robi bo sama nazwa tego kola wskazuje na zapasowe i zadko sie tego kola uzywa no moaze ze pytajacy jezdzi po gwozdziach to niech sobie je wymieni :lol:
smerfetka
Początkujący

Miejscowość: Gogolin

04 Lis 2006, 21:21

A jakie masz auto? Jeśli osobówkę to szkoda sobie zawracać głowę kupnem piątej zimówki, jeśli natomiast jest to auto, które pracuje w długich trasach to pomysł nie jest zły.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce