28 Kwi 2011, 23:41
Witam ponownie!
Już kiedyś zakładałem temat jednak wtedy musiałem odłożyć plany zakupu auta aż do dziś. Zmienił się też budżet i już z grubsza przejrzałem allegro ;]
Szukam czegoś niedrogiego w eksploatacji ale żeby też miało troszkę mocy pod maską. Obecnie jeżdżę Twingiem siostry które ma 60KM no i to jest zdecydowanie za mało, mimo że zazwyczaj jeżdżę oszczędnie to jednak czasami mam ochotę "depnąć" ale tutaj to nic nie daje ;P
Dlatego chciałbym żeby auto miało z min. ~90KM ale zarazem żeby nie paliło więcej niż to ~8l.
Tutaj też pytanie czy lepiej brać diesla czy benzynę? Ojciec mi cały czas odradza diesla bo według niego kilkunastoletnie auto może się zepsuć a wtedy naprawa diesla staje się nieopłacalna. Na dodatek z tego co widzę to diesle są droższe a znowu nie robię tych kilometrów bardzo dużo (600-700km miesięcznie).
Kolejne kryterium to rozmiar, ponieważ to jest auto którym głównie będę jeździł po mieście to nie chcę żeby było za duże. Ojciec ma Octavie(sedan) i ciężko nią zaparkować w centrum miasta gdzieś na krawężniku ;] Lepiej żeby miało z 0,5m mniej.
---------------
Edit:
Zrobiłem ankietę ;
Ostatnio edytowany przez
Cron 04 Maj 2011, 20:14, edytowano w sumie 4 razy