No i
![OK :ok:]()
Założyłem pamięć tą co zapodałem link i mam teraz 2GB RAM-u i jest o niebo lepiej
![Uśmiechnięty :)]()
Wcześniej to nawet Mój komputer otwierał się kilka sekund, a jakby chcieć otworzyć Mój komputer i Operę razem, to kawę zdążyłem zaparzyć wcześniej. A jak komputer był skanowany odnośnie błędów, wirusów itp. to mogłem zapomnieć o jakiejkolwiek pracy na tym kompie, bo wtedy to ani Opera, ani nic mi się nie otwierało. cały czas było słychać jak dysk twardy idzie na pełnych obrotach. A teraz jest cisza. Tak więc wymiana pamięci napewno pomogła i to wiele.
A jeszcze mam kolejną sprawę - Jako że robię dużo zdjęć i filmów z wycieczek po naszym pięknym kraju, zawsze robiłem z tych zdjęć i filmów filmiki programem Pinnacle Studio9 - ale generalnie masakra przy moich parametrach kompa. Teraz są już nowe wersje ( ostatnia to 18 ), ale mają one wymagania typu np. Windows Vista albo 7. Na XP już nie chcą chodzić podobo. O Viście chyba nie ma co nawet gadać, więc myślę nad Win7. Ale jest tego kilka wersji - Win7 Home Premium, Home Premium SP1, Proffesional, Proffesional PRO, Ultimate są na 32 i 64bit, są wersje OEM. Na allegro znalazłem nawet WIN7 za 80 zł, ale pisze, że to klucz. Nie bardzo wiem, o co chodzi - to jest legalny windows, czy jakiś ściemniony? Na stronie Microsoftu znalazłem nawet, że można zrobić uaktualnienie systemy z XP do Win7. Tyle pewnie jest to wersja bez klucza, na 30 dni, a potem trzeba wykupuć klucz od Microsofta? A wogóle czy na moim sprzęcie Win7 będzie chodzić, czy trzebaby coś wymienić?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...