Mechanika i Budowa Maszyn, specjalizacja związana z motoryza

16 Gru 2014, 22:14

Siemka, jestem w 4 klasie technikum mechanicznego i planuję studiować MiBM. Przejrzałem plan zajęć i spośród wielu ofert wybrałem 2 uczelnie, na których jest specjalizacja związana z samochodami:

-Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Elblągu, specjalizacja "elektromechanika samochodowa"

-Politechnika Rzeszowska , specjalizacja "pojazdy samochodowe"

oraz Politechnika Warszawska, jednak jest to kierunek typowo dla konstruktorów i praktycznie każdy przedmiot to matematyka lub fizyka, tylko pod różnymi nazwami ;) Dlatego myślę poważnie o dwóch pierwszych.

Waszym zdaniem lepiej wybrać się na PWSZ w Elblągu czy na Politechnikę Rzeszowską? Możecie wyrazić również opinie o Politechnice Warszawskiej ;)
2jzgte
Obserwowany

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus RX L 450h - test spalania
    Ten bogato wyposażony, luksusowy SUV imponuje niskim zużyciem paliwa. Zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że testom poddano największego SUV-a w gamie japońskiej marki na europejskim rynku – do tego w dłuższej i wyższej ...