Konserwacja felg stalowych fluidolem?

24 Lis 2009, 20:09

Witam, odnowilem stare felgi poprzez pomalowanie minia i lakierem, kupilem nowe opony na zime, wszystko juz jest od tygodnia załozone i wywazone u wulkanizatora...

Chcialbym te felgi zakonserwować przeźroczystym fluidolem, znajmowy uzywa takowego do konserwacji podwozia swoich prywatnych samochodów od długiego czasu. Zakonserowane w ten sposób felgi fiata SC 10 lat temu po zmyciu tego teraz wygladały jak salonowe przy przebiegu 130tys zima/lato.

Wiem ze jak felga jest juz strasznie zabrudzona, zapaprana to moze koło zachowywac sie jakby było niewywazone a wrecz zawsze tak jest i moje pytanie jest nastepujace: Czy jak zakonserwuje swoje felgi fluidolem - bede go nakladał przy pomocy kompresora i pistoletu ewentualnie pedzelek, czy takie felgi musze jeszcze raz oddazc do wywazenia, bo fluidolo zawsze cos wazy i czy nie nastapi taka sama sytuacja jak z osiadłym brudem i juz beda potrzebne inne odwazniki ?

Z góry dzieki za pomoc.
mikan10
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

25 Lis 2009, 00:41

Witam.
Ja swoje malowalem juz 3- razy.Wprawdzie nie tym co Ty ,ale farba do metali.Nalozylem pedzlem juz trzy warstwy i nic sie nie dzieje.Mysle ,ze i Tobie nic sie nie stanie ,a zwlaszcza jak bedziesz malowal pistoletem.Tylko ich nie zdejmuj ,bo po "ptokach".Bedziesz musial wywazac od nowa.Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez processor, 25 Lis 2009, 01:01, edytowano w sumie 1 raz
processor
processor
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

25 Lis 2009, 00:47

będziesz zdejmował opony :?: :mrgreen:
raczej ich nie założysz idealnie jak przedtem :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Lis 2009, 17:06

Nic nie chce zdejmować, chce pokryc fluidolem felgi juz z załozonymi oponami.
mikan10
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...