REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ja jakiś czas temu nakładałem środek z Boll do konserwacji pistoletem ale jak bym miał ponownie robić to chyba wolałbym ten pierwszy który wymieniłeś.MW9 napisał(a):na koniec Valvoline Tectyl Bodysafe lub Boll
Jak nie masz tam oznak korozji to ok ale jak już cos jest to warto użyć czegoś co zareaguje z rdzą np. Krown. Ja w samochodzie który był w miarę świeży (4 lata) zabezpieczałem profile APP F410 i byłem zadowolony.MW9 napisał(a):Do konserwacji profili myślałem użyć Tectyl Cavity Wax
Rokiko napisał(a):Jak nie masz tam oznak korozji to ok ale jak już cos jest to warto użyć czegoś co zareaguje z rdzą np. Krown.
Kao napisał(a):MW9 w teorii wszystko jest ok więc zostaje tylko działać. Pytanie czy masz dostęp do powietrza do natrysku?
Jak jeździsz dużo w deszczu to powłoka częściowo zmywa się nie jest tak trwała dlatego trzeba ją uzupełniać. Plusem takiej powłoki jest to że nie twardnieje bo jest taka oleista i dobrze wszędzie wnika we wszystkie zakamarki.Sepuku napisał(a):jak wyglada auto po Krown tak po roku? bo oni zalecaja by co rok robić..