słuchaj sama konserwacja podwozia nic Ci nie pomoze bo poprostu zakryjesz to co masz kolejna warstwa. jezeli chodzi o pedzlowanie to nie ogarniesz tego i w tym poscie moge sie wymadrac bo to moja dziedzina
![Szczęśliwy :D]()
najpierw powiem Ci i wszystkim jak to wyglada profesjonalnie najpierw zaczynamy od podłogi ( wyciagamy dywany i fotele) jezeli mamy rdze to piaskowanie ewentualnie spawanie (po spawach zaciagnac guma uszczelniajaca) nastepny krok to podklad epoksydowy i baranek i na podłoge wystarczy tyle reszta czyli profie zamkniete ( ja stosuje srodek PROFIL) na cale auto idzie ze 3 puszki profilu i 2 baranka a teraz rada dla ciebie zeby zrobic to amatorsko
1 oczyscic rdze (z baranka kontowka a z rdzy szczotka druciana na katowke oczywiscie)
2 na to kortanin lub polrust pedzlem 2 razy
3 na to podklad ( byle jaki)pedzlem 2 razy
4 na podkład albo baranek w sprayu albo pasta wygłuszajaca na pedzel (ja polecam paste)
5 w profile zamkniete ( obojetnie jaki srodek w sprayu)
miedzy kortaninem lub polrustem i podkladem przerwa 2 h jak jest cieplo
a teraz jeszcze poprawie uzytkownikow
co do kamilo3773 kto myje podwozie przed konserwacja? chyba po to zeby wilgoc siadła
![Zszokowany :shock:]()
i jak sie niby konserwuje pol podwozia?
pocieszny- Kortanin jest rewelacja ale trzeba umiec go stosowac ale tez PhantomASA1 nie ma racji bo on nie niszczy rdzy ale wchodzi w reakcje z nia i nie pozwala sie tak szybko przebic dalej
PrezesArtek bit gum nie zabezpiecza bitgum maskuje
uch ale sie rozpisałem no ale wiem ze kazdemu cos usiadomilem
![Szczęśliwy :D]()