Kontrolka - jakby światełka, żaróweczka?

21 Lip 2017, 17:46

To inaczej, żarówki zmieniamy parami ale muszą być tej samej firmy i tej samej mocy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Lip 2017, 10:29

Kao napisał(a):żarówki zmieniamy parami ale muszą być tej samej firmy i tej samej mocy
Dokładnie tak ponieważ dwie żarówki przykładowo H7 różnych firm mogą świecić inną barwą dlatego tak ważne to jest przy zmianie.

hulczek napisał(a):I teraz tą co wymieniłem świeci się jakby całe światło a w tej drugiej tylko sama żarówka o co chodzi?
Dokładnie tak jak powyżej napisał [email widoczny po zalogowaniu] Problem może też być w wypalonym odblasku w kloszu lampy, ale sprawdzisz to jak zmienisz drugą żarówkę na taka samą. Jak będą świeciły tak samo tzn. że jest wszystko ok, a jak będzie jedna słabiej to musisz się wtedy przyjrzeć odblaskowi w lampie.

Udało ci się już zmienić tą drugą żarówkę?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

01 Sie 2017, 03:31

W moim aucie zaroweczka zapala sie na blacie tylko 2 przypadku przepalenia sie trzeciego swiatla stopu na podszybiu ,innych przepalen mi nie sygnalizuje.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Sie 2017, 11:25

No własnie wymieniłem i tak jak mówisz że jedna świeci lepiej druga gorzej,ale może ja je krzywo włożyłem ? Bo nie było to takie łatwe
hulczek
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Nie mam

01 Sie 2017, 16:40

hulczek napisał(a):No własnie wymieniłem i tak jak mówisz że jedna świeci lepiej druga gorzej,ale może ja je krzywo włożyłem ?
wyłącz światła i przyjrzyj się odblaskowi w lampie czy czasem tam gdzie słabiej świeci nie jest matowy, wypalony częściowo.

Rozumiem że chodzi o żarówkę od świateł mijania o której pisałeś wcześniej, tak? Jaką tam masz h4 czy h7?
Kacper
Forumowicz VIP

02 Sie 2017, 00:06

H7 ale strasznie ciężko się ja wkładało i w końcu nie wiem czy dobrze ją włożyłem
tam się jakoś przekręca ?
hulczek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...

02 Sie 2017, 09:24

Wkładasz tak zeby pasowała (są odpowiednie wycięcia w żarówce jak i w lampie) i zabezpieczasz ją takim drucikiem. Coś w tym stylu https://goo.gl/images/sfFNgP
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Sie 2017, 11:42

Tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu] Drucika nie zabezpieczysz raczej jak byś ją źle włożył. One ładnie wskakują na swoje miejsce i nawet jak nie widzisz to można palcami wyczuć czy jest dobrze osadzona.
Kacper
Forumowicz VIP

02 Sie 2017, 11:44

ale można ją wsadzić złą stroną bo ona jest taka podłóżna
hulczek
Nowicjusz

02 Sie 2017, 11:54

Ostatnio zakladalem H7 w swoim,nie da sie zle zalozyc,nie zapniesz zatrzasku z drutow.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Sie 2017, 00:20

A jeszcze mam takie pytanie z serii tych głupich ,jak ustawiać lusterka gdy w Seacie Leon II klamka tylnia jest przy oknie ??
hulczek
Nowicjusz

05 Sie 2017, 07:36

Nie bardzo zrozumiale pytanie. Lusterka masz elektryczne tak?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

05 Sie 2017, 12:53

No tak elektryczne ale zawsze się ustawiało na tylną klamkę a tutaj mam klamkę przy oknie
hulczek
Nowicjusz

05 Sie 2017, 18:19

Co za głupi zwyczaj :/ w każdym aucie są inne lusterka, inny kąt widzenia, jedne bardziej oddalają inne przybliżają, po to jest regulacja lusterka żeby każdy mógł ustawić pod siebie jak mu najlepiej pasuje a nie na klamkę jakaś. Ja ustawiam sobie też tak żebym w lusterku widział jakieś 20% swojego auta. Poogladaj sobie filmiki na YT jak prawidłowo ustawić lusterka.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

05 Sie 2017, 19:32

A np. Ile wystarczy 3gb internetu na google maps na nawigacji mam do przejechania 1500 km
hulczek
Nowicjusz