Kontrolka niezapietych pasow... BMW SERII 1

31 Mar 2016, 16:25

Witam, Odebralam samochod z myjni recznej zrealizowane bylo mycie na zewnatrz jak i w srodku rowniez mycie tapicerek. Samochod byl sprawny przed myciem. Po odbiorze, w trakcie powrotu do domu zorientowalam sie ze pomimo tego iz w samochodzie jade tylko ja i mam zapiety pas - kontrolka nadal sie swieci a do tego po chwili komputer zaczyna mi alarmowac ze pas jest nie zapiety. Kontrolka sie wylacza jedynie kiedy oba pasy z przodu sa zapiete. Niezaleznie od tego czy obok rzeczywiscie siedzi pasazer czy nie. Co jest powodem takiej anomalii i jak sie tego problemu pozbyc?
Kinga
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 2005
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: BMW serii 1 (E87)
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Mar 2016, 19:51

Pod siedzeniem powinna być wtyczka, od czujnika zapięcia pasów.
Trzeba ją otworzyć i wysuszyć.
andrzej_124
Stały forumowicz

15 Kwi 2016, 13:47

Ja bym już podziękował za taką myjnię. Ile oni musieli nalać na siedzenia wody żeby tak się stało? Jakaś masakra. Pranie tapicerki nie wygląda jak wrzucenie czegoś do pralki, albo moczenie materiałów w misce z wodą.

Trzeba to robić z głową i odpowiednimi środkami. Widziałem jak pewna firma uprała w busie siedzenia i po roku materiał zwyczajnie zaczął się rozchodzić. No ale dzisiaj wszyscy wszystko potrafią :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...