Kontrolka świec podczas jazdy mruga

25 Lut 2020, 04:56

Wiitam zapalila mi sie i migala przez chwilę kontrolka swiec podczas jazdy co oznacza mam golf 5 1.9 tdi 77KW 105km

Czyyt. Ze moze stopu swoatoa nie miec ale jest. Wcisnalem mocno hamulec zgasioem potem auto odpaliłem i juz jest ok. Moze to byc styk jakis kolo hamulca ze wilgoci dostal?
Strzałka
Nowicjusz

• 25 Lut 2020, 09:31

Mrugająca kontrolka świec żarowych oznacza błędy w sterowniku silnika, zdarza się też że może to być problem z czujnikiem świateł stop przy pedale hamulca (u ciebie jeszcze chyba będzie w tym miejscu bo w nowszych egzemplarzach golfa był przy pompie hamulcowej z tego co pamiętam). Najlepszym sposobem było by odczytanie zapisanych błędów poprzez VCDSa. Z tego co wiem w Golfie V generacji problem z tym czujnikiem występował bardzo rzadko.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
      Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...
      Toyota Hilux w służbie GOPR
      Toyota Hilux pojawia się wszędzie tam, gdzie wymaga się wytrzymałości, niezawodności i uniwersalności w najtrudniejszych warunkach. Dlatego kilka lat temu do grona użytkowników Hiluxa dołączyło Górskie Ochotnicze ...