KONTROLKI ABS/ESP podczas pulsacyjnego hamowania (losowo)

14 Lis 2011, 12:05

Witam
Mam citroena c4 silnik 1.4 16v i taki problem od jakiegos czasu losowo zazwyczaj podczas hamowania pulsacyjnego zapalaja mi sie na desce kontrolki od ABS I ESP. Po czym przy wylaczeniu silnika i odpaleniu na nowo znow gasna az do nastepnego zapalenia podczas jakiegos hamowania (losowo). Nie mam pojecia o co chodzi ale uklad abs i esp chyba jest sprawny bo jak wlaczylam silnik na nowo rozpedzilam sie i zachamowalam ostro - oba systemy abs i esp zadzialal, innym razem gdy zas zaplila sie kontrolka zrobilam to samo ale esp i abs juz nie dzialal. czy ktos wie co to moze byc? bardzo bede wdzieczna za pomoc

edit: aha po podlaczeniu samochodu pod komputer wykrylo REGULATOR CISNIENIA ESP czy ktos wie co jest i z czym to sie je? i czy to konkretnie musi byc ten regulator?
zuzanka666
Obserwowany

Auto: citroen c4

15 Lis 2011, 09:11

od kiedy to mając ABS hamuje się pulsacyjne??
tasior27
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze
Auto: Fiat
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX – porównanie wymiarów z NX i RX
    Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie zadebiutował Lexus UX. Pierwszy kompaktowy crossover Lexusa określany jest jako najmniejszy i najbardziej przyjazny do miasta. Jak wyglądają jego rozmiary na tle ...
    Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...