Kontrolki ABS+HAMULEC RĘCZNY i nie działa komputer pokładowy. Sebring

15 Sty 2019, 13:57

Witam.
Mam problem z chryslerem sebringiem.
W sobotę zapaliły mi się kontrolki ABS i hamulca ręcznego oraz przestał działać komputer pokładowy.
Akumulator był w stanie agonalnym ledwo zakaszlał, ale odpalił. wymieniłem go, ale to nie pomogło.
Dodam, że to nie puste kontrolki, bo ABS nie działa.

Próbowałem podłączyć się komputerem do systemu ABS, ale nie odpowiada.
edzio004
Obserwowany

05 Kwi 2020, 18:11

Dzień dobry, piszę ten post, bo w moim Grand Voyagerze mam identyczne objawy. Najpierw zaświeciła się kontrolka ABS, później hamulca ręcznego, ładowania i później wszystkie naraz - taka sobie dyskoteka z wariującym obrotomierzem. Mechanik wymienił regulator napięcia ze szczotkotrzymaczem i szczotkami, pokasował błędy, przejechał się autem i powiedział, że jest ok. Wróciłem nim do domu,, a następnego dnia chciałem gdzieś pojechać i po ok 3 km powtórka z rozrywki nastąpiła. Czy pan już rozgryzł w swoim aucie tę usterkę i może mi zasugerować, co to może się dziać?
Pozdrawiam
bartnik
Obserwowany

07 Maj 2021, 11:47

Witam, mam u siebie to samo udało sie może zlokalizowaćproblem? :roll: :shock: ?
sliwa36
Obserwowany

07 Maj 2021, 20:29

Skoro pojawiają się kontrolki z ABS-u, to może warto sprawdzić jakie błędy się pokazują?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Maj 2021, 22:03

Zeby bylo to takie proste to ludzie by tu nie szukali odpowiedzi zaden komputer nie chce sie polaczyc i odczytac bledow ABS, :no: , pompa zamieniona na in a i to samo, czujniki wymienione nic nie dalo, kiedys byl ten sam objaw ale pokazywal ze jeden czujnik walniety, szybka wymiana i bylo ok, potem stal troche i myslalem ze druga koronka poleciala, wymienilem razem z czujnikami ale nic w sumie nie dalo :/ :x
sliwa36
Obserwowany

08 Maj 2021, 17:40

Nie każde oprogramowanie pozwalające odczytać kody błędów silnika, pozwala na odczytanie błędów ABS-u. A jeżeli jest oprogramowanie, które pozwala zdiagnozować ABS, a nie można tego zrobić, to może być problem z elektroniką sterownika pompy ABS-u. Ale każdy elektryk samochodowy, a nawet większość ogarniętych mechaników, umiejących obsługiwać interfejsy, umie to posprawdzać.
A co się dzieje, jak podłączysz wtyczkę interfejsu do sterownika pompy ABS-u?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BYD e6 - elektryczny samochód o dużym zasięgu
    Pierwsza w Polsce prezentacja w pełni elektrycznego samochodu BYD e6 odbyła się w dniach 9 – 10 lipca w czasie konferencji "2012 International Symposium on Electric Vehicles – Triple Helix Activity Research; Energy-Technology; ...
    Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...