Kopiowanie samochodów

18 Lis 2011, 17:27

nie trzeba do francji i austrii jechać. Słyszałem, że złodzieje mogą kupić budę z papierami, albo same papiery, następnie ukraść auto i sprzedać je komuś, czy nie tak?
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

24 Lis 2012, 07:28

Niestety w naszym kraju takie sytuacje zdarzają się nade często . Lepiej dmuchać na zimne i zawsze sprawdzać. :D
poco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1990
Auto: A4
Silnik: 1,9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

17 Mar 2013, 16:36

To jest śmieszne i bez sensu, skoro mam papier na auto to zamiast przebijać numery i kombinować kradne to auto, nie ma to znaczenia, przy kontroli nie masz jakich kolwiek problemów a przy ewentualnej drodze sądowej wykładasz akt własności i co ci zrobią ?

Jeżeli rzeczywiście były by 2 teczki dokumentów to dlaczego auta miały by być tylko 2 ? równie dobrze mógłbym kopiować dokumenty i bić te same auta do końca życia prawda ? Myśle że to tak nie działa a tym bardziej gdybyśmy trafili na takie auto to co z tego ? czy auto traci na mocy lub podwyższa sie jego spalanie ? Mam tutaj oczywiście na myśli auta z niższej pułki, bo w momencie kiedy kupujemy auto 100 tyś. + do tego używane to podstawą jest wezwanie kogoś kto stwierdzi czy numery były bite.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lut 2014, 10:43

Fakt jest faktem że przy zakupie należy bardzo uważać i wszystko sprawdzać. Gdzieś to czytałem że starsze małżeństwo kupiło samochód. Wszystko było piękne, wybrali się na wycieczkę i zostali rutynowo zatrzymani. Przy kontroli okazało się że auto jest kradzione. I tu już mieli problemy a pieniędzy i tak nie odzyskali.
SSolo
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 31 03 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

19 Mar 2014, 18:12

Mogę dać namiary do znajomego, który kupił auto w komisie a było kradzione.
Złodziej sprzedał auto do komisu a komis znajomemu, pieniądze otrzymał od komisu gdy policja wykazała, że auto kradzione. Do dziś szukają złodzieja !
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2005

20 Kwi 2014, 17:15

woah :D powiem tyle, w polsce nie ma rzeczy niemożliwych i tutaj pewnie tak kombinują, że Wy o tym nie wiecie.Słyszałem od znajomego który mieszka w Anglii jak to u niego w serwisie Audi koleś coś odwalił :twisted: przyjechała do nich RS5 nówka, właściciel gdzieś poszedł, koleś zakombinował i zakodował sobie drugi kluczyk do tego Audi, w samochodzie były dokumenty i wyhaczył gdzie mieszka, tydzień potem bach, budzi sie a rano nie ma samochodu pod domem :twisted: przez miesiąc nieźle kombinowali, żeby znaleźć to auto, ale wpadło, przez ten Angielski system kamer co namierza kradzione auta.

A co do tych komisów i typowych panów Mirków co to zapewniajo że auto nie bite, przebieg oridżynal, full opcja, prima sort, że niemiec do granicy gonił to jest na nich sposób :D raz z koleżanką byłem, bo chciała sobie auto kupić, podeszliśmy do takiego speca i po tym jak mu zagroziłem, że żeby dowieść czy ten przebieg to autentyk jak i to, że jest nie bite rozbiore to auto do najmniejszej części to sie speszył i odszedł udająć, że musi wykonać ważny telefon :D a jeszcze lepszą zabawą jest badanie auta miernikiem grubości lakieru, część mówiła, że pomyłka w opisie, że niby bezwypadek, część kręciła że poprostu wzieli takie auto w jakim było stanie i o tym nie wiedzieli, heh, a raz sprawdzajac pewne BMW po VIN'ie które było w nawet nawet cenie się załamałem, auto było tak rozjechane że tylko skończony kretyn by chciał to naprawiać :cry:
by kupić dobre uzywane auto trzeba takiemu handlarzowi wejść na głowe, sprawdzić w ASO
Entuzjasta
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Mercedes-Benz C63 AMG
Silnik: 6.2 V8 457KM
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
    Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...

30 Maj 2014, 20:20

No co wy kradzieże samochodów były są i będą a to kopiowanie tablic to na swój sposób dobry sposób na legalizację samochodów kradzionych, ostatnio nawet taka sprawa była w magazynie ekspresu reporterów o złodziejach którzy kradli auta w Niemczech i podjeżdżali do punktu wyrabiającego tablice rejestracyjne i kupowali niemieckie blachy z innymi przypadkowymi numerami i sprzedawali w PL jako legalnie sprowadzone do kraju po niskich cenach i niby z załatwionymi sprawami rejestracyjnymi i ludzie je kupowali, a potem dopiero zdziwieni że auta były kradzione a wyglądały na legalne.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

06 Cze 2014, 20:47

Jak robiłem prawko to moi rodzice kupili FORDA FIESTĘ a po jakimś czasie okazało się że jeżdzą dwa identyczne po Polsce . Na szczęście nie byl kradziony tylko nie opłacony (cło i takie tam ) po prostu zdublowali papiery. A były to lata 90-te
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

14 Sty 2015, 12:37

nie do wiary to jest....kto by pomyślał....
RallyMan666
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 8-2002
Auto: Audi A3

13 Lip 2015, 12:37

Wszędzie bandyci oszuści i złodziej, jak nie samochód zespawany z dwóch to licznik cofnięty o 500 tys. km, każdy element malowany włącznie z kierownicą i skórą w środku to teraz jeszcze dublowanie aut paranoja jakaś, strach coś kupić drobne przeoczenie i lipa ciągnąca się długi czas . :(
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe

24 Lip 2015, 22:18

Jak przy zakupie auta na miejscu przy samochodzie sprawdzić czy auto nie jest kradzione ?
Wooze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 2010

22 Lis 2015, 22:07

Ja używanych mam po kokardy dlatego teraz nad nowym się zastanawiam. Hybrydowe za mną chodzi, bo naczytałem się sporo raz newet kolega dał mi się przejechać i szał jest. Teraz w salonie chodzen przy czerniakowskiej umówiłem się na próbną jazdę więc oby do środy!
AlekAle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 05 1983