Korek od wlewu oleju do silnika Opel Zafira B

08 Mar 2022, 17:20

Dzień dobry!
Jestem laikiem więc proszę kogoś o pomoc. Wystrzelił mi korek od oleju od silnika do zafiry B w diesel. W sklepie nie mogę kupić odpowiedniego korka. Czy ktoś mi pomoże czy można kupić korek do innego samochodu , który będzie pasował? Silnik 1.9 cdti
Kwachmaster
Obserwowany

08 Mar 2022, 17:42

Masz stary korek? Sprawdź czy jest tam jakiś numer bo po nim byś najszybciej dobrał zamiennik.

Korków jest sporo na allegro np.
- żółty -> [link do oferty na Allegro wygasł]
- czarny -> [link do oferty na Allegro wygasł]

Kwachmaster napisał(a):Wystrzelił mi korek od oleju od silnika do zafiry B w diesel
Jak to on ci wystrzelił? Nie był dokręcony i go zgubiłeś?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Mar 2022, 18:35

No nie ma wariata więc wychodzę z założenia że wystrzelil;) daje se rękę uciąć że dokręcony był:) ale wiecie jak to w życiu bywa hahaha:) i nie mam niestety korka:/
Kwachmaster
Obserwowany

08 Mar 2022, 23:50

Bez niego lepiej nie jeździć bo cały syf będzie zasysany do silnika i dużo nie potrzeba żeby go zatrzeć. Te co ci wysłałem w przykładzie powinny pasować ale zapytaj jeszcze sprzedawcę podając dokładne dane samochodu.

Swoją drogą korek musiał być nie dokręcony bo sam by się tak łatwo nie odkręcił.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
    Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...
    Toyota Verso-S (2005–2017)
    To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...