Korytarz życia

28 Sie 2019, 19:05

Po zderzeniu dwóch samochodów ciężarowych na A4 służby ratunkowe utworzyły korytarz życia dla rannych. Część kierowców nie dostosowała się jednak do przepisów i wykorzystała wolne pobocze do szybkiego ominięcia gigantycznego korka. Film, na którym widać kierowców blokujących przejazd służbom, trafił już na policję.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25125749,a4-kierowcy-jechali-pod-prad-i-zablokowali-korytarz-zycia.html#a=362&c=159&s=BoxNewsImg2
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sie 2019, 19:09

Zjebow nie brakuje ale to juz przegięcie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sie 2019, 22:29

Jakaś tragedia widziałem już wcześniej to nagranie i myślałem że Policja już pozwoliła na zawrotkę w celu dojazdu do najbliższego zjazdu żeby rozkorkować trasę. Okazało się że nie i większość samochodów po lewej stronie jedzie nie legalnie wbrew przepisom! Myślę że powinni uznać nagranie z kamery wozu strażackiego za dowód i wszystkim po kolei wlepić mandaty. Dokładnie widać prawie wszystkie tablice.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

30 Gru 2019, 19:55

Wszystkie wozy na kogutach powinny przesyłać nagrania z dojazdu, wtedy może kierowcy pilnowaliby aby ten korytarz był.
Marek99
Początkujący

31 Gru 2019, 20:05

Marek99 napisał(a):Wszystkie wozy na kogutach powinny przesyłać nagrania z dojazdu, wtedy może kierowcy pilnowaliby aby ten korytarz był.

Dokładnie. Mało tego, ja uważam, że coś takiego powinno być ujęte w przepisach. Jasno i wyraźnie. Kto korzysta z korytarza życia traci prawo jazdy na 3 miesiące. A kto zwleka ze zrobieniem korytarza życia lub go tarasuje to prawko na pół roku. Na wielu filmikach widać, jak głównie tiry i ciężarówki bardzo opieszale robią ten korytarz. Straż czy pogotowie nie raz musi się zatrzymać, żeby tirowiec łaskawie podjechał.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Sty 2020, 12:37

Według mnie jak ktoś nie ma odruchów ludzkich, czyli nie ma współczucia i zrozumienia, że ta karetka czy straż jedzie pomóc komuś i nie ustępuje mu, albo wykorzystuje to, że ktoś ustąpił im i on się wcina to i mandat go nie nauczy, ani odebranie prawka. To raczej wynika z kwestii charakteru i współczucia.
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...