KOSZALIN FIRMA PRZEKłADAJąCA VW AUDI ul.Dzierżęcińska 57b, 7

01 Maj 2009, 16:28

Miałem do przełożenia audi allroad autko w bardzo dobry stanie po przekładce w tej firmie zaczęły sie same problemy otuż umówiłem sie z owymi panami na przekładkę tego auta która miała trwać 4 tygodnie trwała dwa razy tyla miałem dość czekania i odebrałem auto bo podejżewałem że czekał będę do zimy,

Po tej ich robocie trzeba było wymontować konsole bo położene przez nich przewody groziły pożarem włożyli połamany klimatronik za który musiałem im extra dopłacić,lusterka działały na odwrót esp tak samo,głośniki też na odwrót ,informacja o dzwiach tak samo, założone odwrotnie wygłuszenie z anglika,niestrzelności w ścianie grodzioewj,klima po nabiciu wystrzeliła -założyli brudne przewody,podstawa pod akumulator przyspawana od passata pod którą zostawili wystającą śrube która przebiła akumulator,cieknące przewody hamulcowe za które zapłaciłem a zostały zaadoptowane z mojego auta tak samo wyłącznik świateł do bani angielskiego nie oddali,dywaniki tylne które nadawały śe do użytku powypalane dziury,owy współwłaściciel nie chciał wystawić faktóry na usługe zarządał sobie do tego dopłate za fakture w wysokości 22procet od ceny której zapłaciłem.wystawia na allegro inna cene do której trzeba jeszcze doliczyć tysąc złotych bo oni tak biorą, a za zrobienie badań technicznych powiedzieli mi kwote 200 zł plus 500 za to że to anglik bo u nich tyle kosztuje,z czego nie skorzystałem ,tak że do tej przekładki w tym zakładzie dołożyłem do tego aby auto jeżdziło normalnie jeszcze 2000 zł zastanówcie sie przed oddaniem auta w ich ręce Crying or Very sad
Ostatnio edytowany przez ryniu-ry, 22 Lis 2009, 11:15, edytowano w sumie 1 raz
ryniu-ry
Nowicjusz

Miejscowość: słońsk

02 Maj 2009, 06:25

myslalem ze klimatronik pasuje od anglika, a ze wszystko dziala odwrotnie to trzeba porzadnego auto-elektryka
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

03 Maj 2009, 09:08

klimatronik jest lustrzanym odbiciem europy dla tego nie pasuje,a porządny zakład miał być ten w którym przekładałem a okazali sie druciarze :cry: zapłaciłem im za usługe 3500 bo takie auto tyle kosztuje i je spaprali,terez wystawili taką usługę :twisted: [link do oferty na Allegro wygasł]

jak sie podejmą Q7 w trakcie tej roboty ten warsztat przestanie istnieć :lol:
ryniu-ry
Nowicjusz

07 Cze 2009, 12:18

ja zmienilem klimatronik na europejski i dalej jest lustrzane odbicie i nie rozdziela powietrza na szyby nogi itd. znalazlem juz warsztat co sie na tym zna, bo nie kazdy autoelektryk chce sie podjac
godfather78
Aktywny

08 Cze 2009, 23:42

musisz zmienić na europejski bo inaczej nie bedzie pasować ?a to że masz lustrzane odbicia to musisz zamienić miejscami wtyczki środkowych serwomotorkach i je potem przepinować oraz przepinować serwomotor od głównego wlotu do nagrzewnicy to wteczas nie beda parować ci szyby.moge polecić do takich poprawek warsztat w górze śląskiej u pana andrzeja mazura zna wszystkie sprawy w dziedzinie przekładek vw audi poprawiał mi auto po serwisie przekładkowym z koszalina i teraz auto sprawuje sie naprawde super .
ryniu-ry
Nowicjusz

09 Cze 2009, 20:26

dzieki, znalazlem odpowiedni warsztat tylko mozesz mi napisac ile to kosztowalo?
P.S. na razie europejski i angielski klimatronik dziala tak samo
godfather78
Aktywny

21 Lis 2009, 22:23

Panowie czegoś tu nie kumam bo przekładka to nic innego jak tylko przełożenie konsoli i elektryki mam passata 2002r z angli po przekładce wszystko super poza małymi szczegułami groc zlezabespieczona nie szczelna i lała sie woda po deszczu po przewodach i zaloło samochud pad sterownik komfortu posk ładali mi i działa ale po roku wyszło cos nowego jest przeciek ale co dziwne tylko z))a przekładali mi to pod poznaniem niby w renomowanej firmie hi hi
cameleon26
Nowicjusz

Miejscowość: anglik

23 Gru 2009, 19:46

tez bylem w warsztacie p. mazurka, poprawiali klimatronik i teraz wszystko jest ok,
a klimatronika wcale nie trzeba zmieniac
godfather78
Aktywny

15 Mar 2010, 09:09

kolego przy przekładce tego auta klimatronik musisz wymienić bo nie zamontujesz konsoli ani kierownicy nie mówie o reszcie podzespołów,u mazurka ci tylko przepinowali europejski klimatronik aby pracował z angielską instalacją :cool:
ryniu-ry
Nowicjusz