Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Koszt zestawu kompletnego rozrzadu to 1400zł do tego ewntualnie uszczelki ,zimeringi-koszt robocizny to 1500 brutto.
encoresin napisał(a):Jak najbardziej zgadzam się z Tobą. Tylko, ze czasem chinole sami coś kopiują i nie ma to już trwałości takiej jak to co im zlecono.
MotoAlbercik napisał(a):Rozrząd OEM Ashika kosztuje około 1000 - 1100 zł. Robota około 400zł.
Chyba, że wybierzesz droższy rozrząd, to zapłacisz adekwatnie więcej. 2 tyś zł to też kwota, którą możesz zapłacić, jak kupisz droższy rozrząd. Sam rozrząd, inny niż fabrycznie zakłądany, może kosztować około 1500 zł.
Tutaj naprawdę forum konkretnie ci nie pomoże. O cenie muszisz pogadać z mechanikiem, u którego będziesz robił ten rozrząd. Zapytaj ile kosztuje robocizna i ile kosztuje rozrząd i jakiej firmy. Popytaj w 2 albo 3 warsztatach i porównasz sobie ceny. W Katowicach robota będzie kosztowąła np. 500 zł, a w Koszalinie np. 300 zł. A w jeszcze innym regione 600 zł. Dlatego nik konkretnie ci nie umie podać ceny.
encoresin napisał(a):Mozesz mi wskazac gdzie dostane ten rozrząd? Sam nie moge znalezc (poza usa)
encoresin napisał(a):Na allegro można dostać rozrząd za 1000 jak i za 1600
Przestań pisać banialuki. Jak nie to daj gościowi bezpośredniego linka do zakupu.Podołasz temu wyzwaniu ? Jestem ciekaw czy mam rację , inaczej schowam się pod stół. Pomiń rabaty dla warsztatów. On kupuje w detalu.MotoAlbercik napisał(a):Więc o co chodzi? Napisałem ci jakiego szukać OEM czyli Ashika. Ceny zaczynają się od niecałego tysiąca za komplet.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki SUZUKI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne SUZUKI