Witam wszystkich serdecznie. Mam do szanownych użytkowników takie pytanko: ile wynosi was (mniej więcej) utrzymania auta w skali roku? Chodzi mi o serwis, ubezpieczenia, paliwo. Prosiłbym o podanie przybliżonych rocznych przebiegów, koszty poszczególnych napraw, części. Po prostu krótki kosztorys
![Uśmiechnięty :)]()
Może być z roku 2014, lub jeśli nie pamiętacie o wszystkim dokładnie 2015, do dnia dzisiejszego od początku roku. Interesują mnie posiadacze aut z silnikami powyżej 250 km, mogą to być modele takie jak: BMW serii M, Audi S, Mercedesy z dużymi silnikami, Focus RS, Golfy R32/36, Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer Evo, Toyota Supra, Nissan Skyline, SX240, 350Z, 370Z itp. Byłbym bardzo wdzięczny! Z góry dziękuję za odpowiedź. Zanim przymierzę się do zakupu, któregoś modelu chciałbym poznać dokładnie wydatki, na które muszę się przygotować. Pozdrawiam.
P.S. nie chciałbym usłyszeć tak jak na jednym z forów, że jeżeli o to pytam widocznie mnie nie stać, pytam z ciekawości i nie zamierzam rezygnować z takiego samochodu gdy utrzymanie okaże się droższe niż myślę
![Uśmiechnięty :)]()
Pytam z ciekawości, aby porównać je z moim obecnym Audi A4 z silnikiem 2.0 TDI oraz sportowymi motocyklami, których użytkownicy deklarują wydatek w okolic 9-10 tyś zł rocznie.