UFO to generalnie udane auto, szczególnie z tym silnikiem (według mnie to najlepszy współczesny 4cylindrowy silnik benzynowy wśród wszystkich dostępnych w kompaktach). Największe zalety to przestronność (no, ale dla 5 osobowej rodziny faktycznie będzie za mały), funkcjonalność (bardzo duży bagażnik, płaska podłoga po złożeniu tylnych foteli i system Magic Seats, który pozwala na przewożenie w kabinie rowerów, lodówek, pralek - sprawdzone), niskie spalanie (w trasie przy delikatnym operowaniu gazem można zejść grubo poniżej 6 litrów - oczywiście na wyświetlaczu, który trochę przekłamuje rzeczywistość, w mieście przy spokojnej jeździe nie spalisz więcej niż 8 litrów), no i silnik, który powyżej 4500 obrotów pokazuje swoje drugie oblicze
![Niegrzeczny :naughty:]()
Auto ma też oczywiście wady - jest mało komfortowe (brak wyciszenia, niewygodne fotele bez regulacji podparcia odcinka lędźwiowego, bardzo twarde zawieszenie - na wrocławskich dziurach jest tragedia - ogólnie po dłuższej trasie człowiek jest bardzo zmęczony i obolały), lakier jest tragicznej jakości, bardo miękki, podatny na zarysowania (na plus te auta póki co nie mają żadnego problemu z korozją - nie licząc przedliftów i problemów ze zbyt twardą uszczelką między szybą przednią a dachem), kiepska widoczność (ale można się do tego w miarę szybko przyzwyczaić, o ile jest się przyzwyczajonym do parkowania na lusterka), kiepskie spasowanie plastików wewnątrz auta, które są twarde i słabej jakości (bardzo trzeszczy na nierównościach). Do minusów mojego egzemplarza zaliczyłbym też dosyć dużą awaryjność (ogólnie auto jest chwalone za niezawodność, więc to może jedynie mnie spotkał pech
![Szczęśliwy :D]()
), co przy wysokich kosztach części (kuzyn mniej wydawał na serwis E46 328i, które też mu się trochę psuło) i ich kiepskiej dostępności (w wielu przypadkach brak jakichkolwiek zamienników) nieco denerwuje (nie jestem przyzwyczajony do częstego jeżdżenia po mechanikach). Auto jest niezawodne w tym znaczeniu, że gdzie nim pojadę stamtąd wrócę i mam co do tego pewność, ale zawieszenie i układ kierowniczy średnio znoszą wrocławskie dziury - co chwilę coś puka, stuka i wydaje inne dziwne odgłosy
![Szczęśliwy :D]()
Z elektryką i elektroniką nie ma problemów, nie licząc strajkującego od czasu do czasu centralnego zamka (wystarczy wcisnąć przycisk na klapie bagażnika, żeby zaczął działać) i przygasającego czasami po wciśnięciu sprzęgła (?) wyświetlacza. Do wad powtarzających się w większości egzemplarzy należy zaliczyć skrzypiące sprzęgło (u mnie też dosyć szybko po zakupie zaczęło skrzypieć - wadliwa pompa sprzęgła, po wymianie u większości osób problem szybko wraca), padające łożyska amortyzatorów, maglownice, ściąganie w prawo, szybkie zużywanie się wnętrze (wycierające się tapicerka foteli + boczki), niska trwałość tarcz hamulcowych. Silnik i skrzynia są bardzo trwałe, a jazda po autostradzie czy trasach szybkiego ruchu daje dużo frajdy. Rada? Przejedź się i zobacz czy Ci odpowiada taka charakterystyka napędu.