Koty na masce !

26 Lut 2010, 16:56

Panowie i Panie.
Na podworku "mieszkaja" dzikie koty dokarmiane przez lokatorow ( sic! ).
Za kazdym razem jak tylko wracam do domu, parkuje na podworku i po okolo 1-2 min conajmniej 2 koty aklimatyzuja si ena cieplej masce mojego auta. Niemialbym nic przeciwko temu ze siedza, gdyby nei slady lap pozostawiane przez te siersciuchy. Auto wczoraj wieczorem umyte, a dzisiaj pol maski w lapach.

Jak humanitarnie zniechecic koty, aby nie interesowaly sie moim samochodem?
Mihau_Alu
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Lut 2010, 10:02

Czujnik udarowy z pre alarmem ustawiony na maks. ;D
KontoUsunięte

27 Lut 2010, 12:40

Ja to bym nie wytrzymał chyba. Jakby te koty łaziły po mojej furce to by tam fruwały chyba. Bardzo Ci współczuje. Jakaś plaga z tymi kotami. Są takie odstraszacze montowane w autach. Emitują wysoki dźwięk, ale nie wiem czy działa on na koty. Trzeba walczyć z takimi sierściuchami bo jak im się mocniej spodoba to zrobią sobie z dachu kuwete jeszcze ;/ Zawsze można kupić wiatrówkę i poćwiczyć sobie celowanie :mrgreen:
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

27 Lut 2010, 13:34

Klakier napisał(a):Zawsze można kupić wiatrówkę i poćwiczyć sobie celowanie :mrgreen:
Lepiej nie, i to z paru względów.

Pod względem prawnym coś takiego podpadałoby pod znęcanie się nad zwierzętami - a skoro sąsiedzi je dokarmiają, to na pewno znalazłby się wśród nich "życzliwy" który szybko zadzwoniłby tam gdzie trzeba.

A poza tym pomyśl co będzie jak parę razy nie trafi z tej wiatrówki. Lakier do poprawek jak nic
GB
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

27 Lut 2010, 13:50

GB, klakier se żartuje a ty mu z prawem wyskakujesz widać że jesteś sztywniak :lol:
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

27 Lut 2010, 15:25

A masz w sobie coś z obrońcy zwierząt, czy wisi Ci ich los?
Jeśli Ci wisi, tak jak i mnie, to jest na to niezawodny sposób: mocny klej, papier ścierny (najlepiej z w miarę grubymi ziarnami, dość spory arkusz) i krople walerianowe. Kolejność użycia: CHODNIK => KLEJ => PAPIER ŚCIERNY => KROPLE WALERIANOWE (oczywiście na papier i lepiej zrób to jakieś 50-100 metrów od auta, efekt murowany ;) Zapewne ostatni raz te koty były u Ciebie na podwórku :) Drastyczne, ale skuteczne ;)
MoDComp
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
    Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...

27 Lut 2010, 16:26

Odradzam straszenie dźwiękami, zresztą w ogóle straszenie kotów, bo jak podczas uciekania pokażą pazury, to będziesz miał piękne rysy na aucie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Lut 2010, 22:13

lubię zwierzęta, ale nie przesadzajmy, żeby czyjeś koty miały niszczyć moją pracę i kosztować mnie pieniądze. Ja bym sobie na takie coś nie pozwolił. Dziś sobie tylko siadają, a jak coś im przestanie pasować, to użyją pazurów i kto Ci wtedy zapłaci za malowanie maski? Bo na przykład kotów będzie więcej niż wolnego miejsca na masce.

Metod jest kilka to właściwie zależy od twojej pomysłowości. Jeżeli owi dobroczyńcy posiadają samochody, postarałbym się tak zrobić, aby koty zainteresowały się właśnie samochodem darczyńcy, ale tak porządnie. Żeby maska do malowania. Może wtedy się oducza. Jest kilka substancji, które wabią koty, nie pamiętam niestety ich nazw, ale wystarczy takim czymś posmarować maskę czy dach i wtedy koty się powinni zainteresować obiektem, a jeżeli będzie ich więcej to i na drapanie można liczyć

Można też pas przywiązać na smyczy do auta. Efekt gwarantowany.
antos90
Nowicjusz

Miejscowość: Z południa
Prawo jazdy: 01 01 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Golf IV
Silnik: 1.9 TDI 160KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2010, 00:19

Krople walerianowe podobno dobrze wabia siersciuchy.

Myslalem nad kocem na maske, z pinezkami. Wskoczy - pokluje sobie lapy to sie moze oduczy. Przeganianie ich nie skutkuje na dluzsza mete. I nie ganiam ich tak, zeby sie bardzo sploszyly, bo wtedy na masce bylyby slady po pazurach. W zime kulki sniegu dzialaly calkiem niezle, albo sam kladlem snieg na masce, ale teraz temperatura wzrasta systematycznie i surowca mi zabraknie ;)
Jak bedzie gorzej, to pozostanie mi chyba zgloszenie sytuacji do sanepidu ( dzikie koty w liczbie ok 5 sztuk, zamieszkujace komorki moga imo stwarzac zagrozenie - przenoszone choroby ).
Mihau_Alu
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

01 Mar 2010, 06:32

dawig napisał(a):GB, klakier se żartuje a ty mu z prawem wyskakujesz widać że jesteś sztywniak :lol:

Oczywiście, że tak :)

Mihau_Alu, na pewno możesz to gdzieś zgłosić. U mnie jakiś czas temu była taka akcja na osiedlu, że łapano bezpańskie koty. Powiedzmy, że teraz tych kotów na waszym osiedlu jest 5. Znając koty będzie ich zaraz 15. Sam nie walcz z tymi kotami bo się zagnębisz. Sąsiedzi jeszcze je dokarmiają, więc raczej nie będą po Twojej stronie. Zgłoś to i nikt nawet nie będzie wiedział, że to Ty.
Klakier
Początkujący

01 Mar 2010, 08:58

Patent z wiatrówką jest dobry ale nie na koty tylko na sąsiadów. Baw się w snajpera, jak wychodzą karmić sru po nogach :D
MoDComp
Początkujący

Miejscowość: Kraków

01 Mar 2010, 10:28

MoDComp napisał(a):Patent z wiatrówką jest dobry ale nie na koty tylko na sąsiadów. Baw się w snajpera, jak wychodzą karmić sru po nogach :D

Troche za to jest..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

02 Mar 2010, 08:43

Następny policjant czy prokurator? Przecież on też żartuje... :roll:
Klakier
Początkujący

02 Mar 2010, 11:41

Klakier napisał(a):Następny policjant czy prokurator? Przecież on też żartuje... :roll:

Gliniarz i prokurator
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

02 Mar 2010, 16:19

qki007 napisał(a):Gliniarz i prokurator

nie da rady, bo to zakazane :mrgreen:
Dishman