Kratka w VW- jak wstawić?

10 Gru 2016, 17:26

Proszę o podpowiedź-jak wstawić( !!) kratkę do samochodu.Z góry mówię,że nie chodzi mi o żaden VAT itp.,tylko o to,aby można było parkować,pod wiatą,bo podobno osobowe nie mogą = inne tak.
Po 1 sierpnia2016 wstawienie kratki jest prawie niewykonalne,czy co ? ?
Doradźcie mi coś,proszę.
ziuta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 05 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

10 Gru 2016, 18:08

ziuta napisał(a):Po 1 sierpnia2016 wstawienie kratki jest prawie niewykonalne,czy co ?
Czy mam rozumieć ze chcesz dokonac zmiany rodzaju pojazdu tzn.z osobowego na cięzarowy.... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

10 Gru 2016, 18:20

Tak - z osobowego na ciężarowy.Czy nie ma jakiejś legalnej możliwości ? Jak to możliwe?
ziuta
Nowicjusz

10 Gru 2016, 18:47

ziuta napisał(a): Jak to możliwe?
Myśle najlepiej będzie jak się udasz na Okregowa Stację Kontroli Pojazdów i tam powinni Ci wszystko wyjaśnic.My juz tego tematu nie walkujemy/PSKP/...Jaki to samochód i data pierwszej rej./za granica lub w Polsce/... :idea:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

10 Gru 2016, 19:35

Na Stacji Kontroli Pojazdów-już byliśmy i... odesłali nas po informacje do Ministerstwa Infrastruktury.Katastrofa... ... Podobno gdzieś w Bielsku-B. jest firma,która się kratami zajmowała= w poniedziałek zadzwonimy.To jest jak zaklęte -nikt nic nie wie czy to jakiś drażliwy temat ? ...a na dodatek nie znam tych Waszych tajemnych skrótów /PSKP/. Wszystko do bani.... :x ....mimo to bardzo dziękuję + pozdrawiam.Nerwowa Ziuta
ziuta
Nowicjusz

10 Gru 2016, 21:11

ziuta napisał(a):To jest jak zaklęte -nikt nic nie wie czy to jakiś drażliwy temat ?
Nikt nikogo nie zaklinał itp.Zmieniły sie w tym temacie przepisy i jak zwykle w Made in Poland kazdy do tego inaczej podchodzi...
ziuta napisał(a):.a na dodatek nie znam tych Waszych tajemnych skrótów /PSKP/.
Podstawowa Stacja Kontroli Pojazdów...
ziuta napisał(a):Nerwowa Ziuta
Spoko,spoko...Proponuję łyk zimnej wody lub "kropelki" :mrgreen: uspakajające z apteki spozywczej... :D
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

10 Gru 2016, 23:56

ziuta napisał(a):Z góry mówię,że nie chodzi mi o żaden VAT itp.,tylko o to,aby można było parkować,pod wiatą,bo podobno osobowe nie mogą = inne tak.
Możesz rozwinąć szerzej temat tego parkowania ? Chcesz wstawiać kratkę na siłę , nie chodzi Ci o VAT a w pytaniu podajesz niepewność swojej teorii
ziuta napisał(a):pod wiatą,bo podobno osobowe nie mogą
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

12 Gru 2016, 20:08

Tak,może faktycznie moje posty brzmią jakoś tak...nieporadnie,bo z tego wszystkiego to już nie wiem jak to wszystko opisać.Mam samochód osobowy i chcę do niego wstawić kratkę.Nie mam żadnej działalności gospodarczej itp.= żadne odliczanie podatku itp. mnie nie interesuje.W internecie znajduję same porady,jak się tej kratki pozbyć,ale żadnych informacji,jak ją wstawić. Po 1 sierpnia stało się to tak skomplikowane,że... brak słów.Mamy tu problem natury "technicznej " = stoi nowa,piękna,droga wiata;) a w przepisach napisano,że pod nią nie mogą stać osobowe(takie muszą stać 3m od granicy z ukochanym sąsiadem). Chłop robi dym,na całe miasto,że postawiliśmy tam w czasie straszliwej burzy auto.Ot, cały problem.......
ziuta
Nowicjusz

12 Gru 2016, 21:13

ziuta napisał(a):Mamy tu problem natury "technicznej " = stoi nowa,piękna,droga wiata;) a w przepisach napisano,że pod nią nie mogą stać osobowe
Podaj tutaj odnośnik do tych przepisów. Poczytamy. Ja myślę że ty masz problem z sąsiadem. Zbudowaliście wiatę w granicy , facetowi żółć się przelewa i robi problem przy byle jakiej okazji. Mimo że zrobicie sobie ciężarówkę to i tak będzie hałas z jego strony.Coś sobie nowego ubzdura. Trzeba rozmówić się z nim na ten temat lub po prostu dla świętego spokoju przestawić wiatę o te trzy metry.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi