Kręci ale nie odpala

10 Lut 2021, 11:00

Witam. Wczoraj auto odmówiło posłuszeństwa. Po 3 dniach stania chcialem go odpalić i jak się okazalo kicha. Pierwsze co pomyślałem to akumulator. Telefon po kumpla i przyjechał z kablami. Około 20 minut ładowania na kable i nic, provlem bez zmian. Akumulator wziąłem na noc i ładowałem prostownikiem. Jak się dziś okazalo również nawet to nie pomogło. W tym pytanie czy to wina akumulatora i trzeba wymienić na nowy, czy problem może leżeć gdzie indziej. Jeżeli mi się uda wstawię filmik z próby odpalenia auta.
Dodam, że od około 2 miesięcy, kilka razy miałem problem z odpaleniem. Auto kręciło lecz nie chciało odpalić, lecz po kilku próbach się zawsze udawało.

Edit: nie mogę wstawić filmiku (lub nie wiem jak). Gdyby ktos znał problem i chciałby zobaczyć filmik mogę wysłać na messengerze lub w inny sposób by się upewnić.
Zaczek
Początkujący

Zdjęcia: 2

10 Lut 2021, 11:54

Zaczek napisał(a): Wczoraj auto odmówiło posłuszeństwa. Po 3 dniach stania chcialem go odpalić i jak się okazalo kicha. Pierwsze co pomyślałem to akumulator. Telefon po kumpla i przyjechał z kablami. Około 20 minut ładowania na kable i nic, provlem bez zmian. Akumulator wziąłem na noc i ładowałem prostownikiem. Jak się dziś okazalo również nawet to nie pomogło. W tym pytanie czy to wina akumulatora i trzeba wymienić na nowy, czy problem może leżeć gdzie indziej. Jeżeli mi się uda wstawię filmik z próby odpalenia auta.
Dodam, że od około 2 miesięcy, kilka razy miałem problem z odpaleniem. Auto kręciło lecz nie chciało odpalić, lecz po kilku próbach się zawsze udawało.

Edit: nie mogę wstawić filmiku (lub nie wiem jak). Gdyby ktos znał problem i chciałby zobaczyć filmik mogę wysłać na messengerze lub w inny sposób by się upewnić.

Skoro nie znasz się na samochodach, auto już wcześniej kiepsko paliło a w dodatku jest zbiorem miliona śrubek to nie lepiej pojechać do mechanika który podłączy je do kompa i postawi wstępna diagnozę...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Lut 2021, 12:02

Nawet nie napisałeś co to za auto, benzyna? diesel? Nic, totalne nic. Jak możemy pomóc w takim przypadku?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lut 2021, 12:52

Mój błąd. Audi a4 b6 2003r. Benzyna 2.0

Auto odpaliło z problemami za pomocą linki. Ale do mechanika i tak zaprowadzam :)
Zaczek
Początkujący

Zdjęcia: 2

10 Lut 2021, 14:01

Sprawdź czy dioda od immo nie mruga i gaśnie zaraz po przekręceniu stacyjki.

Silnik kręci i nie próbuje nawet załapać?

Problemów może być kilka np. padnięta pompa paliwa czy brak iskry na świecach itp.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35